Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , , » Gazelle omafietsen (Gazelle Classic omafiets en Gazelle Tour Populair retro fiets)

Gazelle omafietsen (Gazelle Classic omafiets en Gazelle Tour Populair retro fiets)


Gazelle omafiets

Op zoek naar een omafiets van hoge kwaliteit? Kijk dan eens naar de omafietsen van Gazelle. Dit Nederlandse kwaliteitsmerk in fietsen heeft twee omafietsen van hoge kwaliteit in het assortiment, de Gazelle Classic en de Gazelle Tour Populair.

Hieronder stellen we deze twee klassieke Gazelle omafietsen aan je voor.

Gazelle Classic omafiets

Nostalgisch, retro, klassiek, zo kun je de Gazelle Classic omschrijven. Deze fiets is zijn naam dan waard. Vooral in het zwart oogt deze Gazelle omafiets zeer klassiek (zie foto boven).  Gazelle levert deze retro omafiets ook in diverse andere kleuren zoals donkerblauw, lichtblauw, ivoor-wit en zacht-roze. Met een ander kleurtje verandert de uitstraling van de Gazelle Classic als een kameleon, in lichte kleuren oogt deze Gazelle omafiets hipper en moderner (zie onder). Ga je voor klassiek of ga je voor trendy? Bij de Gazelle Classic omafiets kan dat beide.

Gazelle omafiets ClassicMet het lakdoek over de kettingkast en zijn sterke stalen frame is dit een echte omafiets, en een fiets die ook een stootje kan hebben. Met de optionele voordrager maak je van deze Gazelle omafiets een retro transportfiets.

De Gazelle Classic mag dan ogen als een klassieker, deze fiets is technisch helemaal van deze tijd. De Gazelle Classic omafiets beschikt niet alleen over een terugtraprem, maar ook over een rollerbrake-handrem en je kunt kiezen tussen een model met 3 of 7 versnellingen van Shimano.


Gazelle Tour Populair retro fiets

Naast de Classic heeft Gazelle nog een tweede retro fiets in de collectie, de Gazelle Tour Populair. Deze Gazelle fiets is zodanig klassiek van uiterlijk dat deze meestal onder de omafietsen wordt geschaard. De Gazelle Tour Populair heeft niet het geijkte omafiets uiterlijk en is ook als herenfiets (opafiets) te koop. Maar deze Gazelle fiets is meer retro dan retro!

Gazelle Tour Populair omafiets

Deze Gazelle omafiets / opafiets is wat verder doorgestyled met bijvoorbeeld stalen spatborden, belijning op de borden, een ingelegd balhoofd en een klassiek ogende koplamp, maar ook met een kettingkastdoek, een iconisch stalen frame en een hele klassiek Brooks fietszadel.


Gazelle omafiets Tour Populair

Ook deze fiets biedt modern fietscomfort met onder andere led-verlichting achter en versnellingen.

 
Zie ook
Foto's: Gazelle fietsen

Samenvatting:
Gazelle heeft twee modellen omafietsen in de collectie waarvan er ook één als opafiets verkrijgbaar is. Hierboven de informatie over Gazelle omafietsen en Gazelle opafietsen. De Gazelle Classic is een klassieke omafiets met modern fietscomfort, de Gazelle Tour Populair omafiets / opafiets is een echte retro fiets om te zien. Beide Gazelle omafietsen zijn van hoge kwaliteit.

-->