Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Beste schoolfiets

Voor een scholier is een fiets vaak een belangrijk bezit. Veel scholieren en studenten gaan op de fiets naar school en een goede, betrouwbare en veilige schoolfiets is dan belangrijk.

Beste schoolfiets

Hier kijken we naar de beste schoolfietsen. En in dit geval bedoelen we dan een goede fiets voor tieners. Een betrouwbare veilige fiets waarop jongens en meisjes veilig naar school kunnen, een schoolfiets waarmee deze pubers graag gezien worden en een schoolfiets die praktisch in het gebruik is.

Dat laatste betekent dat de fiets tegen een stootje kan (een schoolfiets heeft heel wat te verduren) en dat de de scholier makkelijk zijn schooltas en andere spullen mee kan nemen. De beste schoolfiets is dan ook vrijwel altijd een transportfiets.

Transportfiets, de beste schoolfiets

Het is niet voor niets dat de fietsenstalling bij iedere school voor voortgezet onderwijs, MBO, HBO of Universiteit uitpuilt van de transportfietsen. De transportfiets is de beste schoolfiets. Ze zijn sterk, praktisch en hebben een stoer uiterlijk dat tieners aanspreekt. Bovendien kan je een transportfiets leuk pimpen. Bijvoorbeeld met een hippe fietsmand of een bierkratje. Iedere scholier of student wil een transportfiets als schoolfiets.

Maar er zijn meer eigenschappen die de transportfiets tot de beste schoolfiets maken. Dat een transportfiets robuust en stoer was hadden we al genoemd. Ook is deze beste schoolfiets sterk, hij beschadigt niet snel en de transportfiets is eenvoudig van opzet waardoor hij niet veel onderhoud vraagt en weinig overbodige luxe bevat die kapot kan. 

Maar vooral ook is de transportfiets een echte stadsfiets. Dat betekent dat je op deze beste schoolfiets rechtop zit, en dat geeft je veel overzicht in het verkeer. Zodoende is de transportfiets ook een veilige schoolfiets.

Een elektrische schoolfiets

Maar lang niet al deze schoolfietsen zijn "gewone" transportfietsen. De e-bike is ook onder scholieren aan een enorme opmars bezig. In vrijwel alle gevallen is dat dan ook een transportfiets, maar dan wel in de vorm van een elektrische transportfiets. De elektrische transportfiets is de beste schoolfiets voor een scholier of student die wat langere afstanden moet afleggen.

Niet iedere student of scholier woont immers in de buurt van de school of universiteit. En ook het openbaar vervoer is niet overal even goed geregeld, en even goed gedekt. De e-bike is dan een goede schoolfiets. 

Natuurlijk kies je als scholier of student niet voor een elektrische fiets uit de hoogste prijsklasse. Maar een elektrische transportfiets is relatief goedkoop en daarmee een prima schoolfiets. Kijk bijvoorbeeld hier onder eens bij de Stella schoolfietsen. Stella heeft een aantal e-bike die als beste elektrische schoolfiets gerekend kunnen worden.

Goedkope schoolfiets

Bij het kiezen van een goede schoolfiets moet je altijd een afweging maken tussen prijs en kwaliteit. Voor de beste fietsen betaal je al snel een euro of 1.000, maar voor een schoolfiets is het bedrag dat je wil betalen meestal lager. Niet dat je niet de beste schoolfiets wil. maar de levensduur van een schoolfiets ligt helaas vaak een stuk lager dan die van de fiets van pappa en mamma.

Gelukkig zijn er ook goede maar goedkope schoolfietsen te koop. Fietsen van fabrikanten die goede fietsen verkopen die minder duur zijn, zoals Popal, Puch en BSP, maar ook fietsen van A-merken als Batavus, Cortina en Sparta, maar dan in voordelige modellen gericht op scholieren, studenten en andere jongeren. Kijk hier onder voor meer informatie.


Samenvatting:
Hier kijken we naar de beste schoolfietsen. De beste schoolfietsen van topmerken, de beste goedkope schoolfietsen en de beste elektrische schoolfietsen (de beste e-bike voor scholieren). 

-->