Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , » Batavus fietsen. Informatie en aanbiedingen

Batavus fietsen. Informatie en aanbiedingen

Batavus is een belangrijk en bekend merk fietsen uit Nederland. Samen met Gazelle en Sparta behoort Batavus tot de top van Nederland als het op het produceren van kwaliteitsfietsen aankomt.


Batavus maakt alle soorten fietsen. Stadsfietsen, kinderfietsen, racefietsen, elektrische fietsen en modellen als omafietsen en transportfietsen. Hier alle informatie en aanbiedingen van Batavus fietsen.

Van de bovengenoemde top drie zijn de Batavus fietsen het best betaalbaar. Batavus fietsen zijn geen goedkope fietsen, maar de kwaliteit maakt het prijsverschil met de goedkope merken meer dan waard. De prijs / kwaliteit verhouding van Batavus fietsen is zeer goed.

Online Batavus fietsen goedkoop kopen

Kijk bij de onderstaande aanbiedingen van Batavus fietsen voor de lage online prijzen van alle Batavus fietsen bij de beste online aanbieders.Informatie Batavus

Batavus is een Fries merk fietsen dat tegenwoordig deel uitmaakt van de Accell Group. Ook de fietsfabrikanten Sparta en Koga zijn onderdeel van deze Nederlandse holding en zijn dus zusterbedrijven van Batavus.

Batavus werd in 1904 in Heerenveen opgericht door Andries Gaastra als de Rijwiel- en Motorenfabriek A. Gaastra. Ondanks de naam werden er de eerste jaren naaimachines en wekkers gemaakt. Al snel begon Gaastra fietsen te importeren van het Duitse merk Presto en in 1909 kwamen onder de naam Batavus de eerste eigen fietsen op de markt.

In de jaren 30 ging Batavus fietsen met hulpmotoren maken en ook de eerste zelf geproduceerde Batavus motorfietsen kwamen op de markt. Hierbij werd gebruik gemaakt van Sachs motoren.

Na de Tweede Wereldoorlog maakte Batavus alleen nog maar fietsen en bromfietsen. Bromfietsen bleef men tot het faillissement in 1986 maken, maar de laatste paar jaar waren deze alleen nog maar in Duitsland te koop.

Zowel op het gebied van fietsen als bromfietsen was Batavus een groot merk. Door overnames van de fietsfabrikanten Germaan, Fongers en Magneet groeide Batavus alleen maar meer, toch ging de fietsenfabrikant in 1986 kopje onder. De Atag Cycle Group redde Batavus maar verkocht het later door aan de Accell Group, de eigenaar van Sparta en Koga.

Na het faillissement is Batavus weer helemaal terug. Batavus fietsen winnen vele prijzen zoals de Fiets van het Jaar 2013 (de Batavus San Remo).

Kijk bij de bovenaan genoemde aanbiedingen om Batavus fietsen goedkoop te kopen.

Zie ook:

Onderwerpen:
Batavus fiets, dames, heren, kinderen, Batavus fietsen, e-bike, aanbiedingen.-->