Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , , , » Troy fietsen

Troy fietsen


Troy is een Nederlands merk fietsen dat een aantal heel verschillende soorten fietsen maakt. Troy maakt kinderfietsen, bakfietsen en fixed gear fietsen (fixies).


Goedkoop Troy fietsen kopen

Troy fietsen zijn te koop bij een beperkt aantal winkels in Nederland. Bij onderstaande winkels kun je Troy fietsen online tegen heel interessante prijzen aanschaffen.


Troy is een merknaam van de Europe Cycle Company Bimas Bikes uit Zaandam, dat ook de fietsen van Vogue en Highlander op de markt brengt. Al deze fietsen worden in de eigen fabriek in Zaandam geassembleerd. De naam Troy gebruiken ze dus voor drie geheel verschillende soorten fietsen, waarvan de kinderfietsen verreweg het meest in trek zijn.

Hieronder kijken we naar de drie soorten fietsen waarin het merk Troy gespecialiseerd is.

Troy kinderfietsen

De kinderfietsen vormen de kern van Troy fietsen. Onder de merknaam Troy produceert Troy vooral 12 inch en 16 inch kinderfietsen voor jongens en meisjes en in mindere mate wat grotere fietsen voor oudere kinderen.Bij de meisjesfietsen gaat het om mini transportfietsjes (de series Melody en Starlight) en om suikerzoete meisjesfietsen als de Cindy (met mandje en achterdrager voor de pop) en de Butterfly (met voormandje). Voor de jongens zijn er hele series stoere fietsjes (Freestyle, Rangers, Turbo, Kid Racer, Spider en Police). Het zijn allemaal fietsjes van goede kwaliteit die heel veilig zijn om op te rijden.


Ook maakt Troy mooie loopfietsen voor nog kleinere kinderen.

Troy fixies

Een fixie (fixed gear bike) is een fiets waarbij het tandwiel direct op het wiel is gemonteerd. Geen ketting of riem, dus je gaat alleen vooruit als je op dat moment trapt. En remmen is er ook al niet bij. Spartaans? Ja! maar je kunt hoge snelheden halen en vormt veel meer dan bij een gewone fiets één geheel met je rijwiel. 

Troy brengt onder de naam Troy Speed zo'n fixie in veel verschillende kleuren uit. Het zijn hippe fietsen met een strak design zonder toeters en bellen. Helemaal van van deze tijd.

Troy bakfietsen

Een derde, en weer totaal ander, soort fietsen zijn de Troy bakfietsen. Troy heeft bakfietsen met twee wielen en met drie wielen, en met motor en zonder motor.


Bij een gevulde bakfiets is de trapondersteuning met motor nog interessanter dan bij een gewone fiets. Hierboven zie je de versie met drie wielen, hieronder de Cargo met slechts twee wielen.


Kijk bij de bovenaan genoemde aanbevolen winkels voor Troy fietsen voor al deze fietsen en hun lage actuele prijzen.


-->