Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » » De beste fietstrainers

De beste fietstrainersRegen, sneeuw, kou,... Met een fietstrainer kun altijd op je racefiets of mountainbike trainen. Gewoon binnen! Hier kijken we naar de beste fietstrainers uit de test.


Een fietstrainer is iets anders dan een gewone hometrainer. Het is een onderstel waarop je je racefiets plaatst zodat je er op kunt fietsen zonder de kamer uit te sprinten. Maar een goede fietstrainer kan meer.

In het overzicht met beste fietstrainers kom je drie soorten fietstrainers tegen. Eenvoudige fietstrainers zonder stekker en (daarom) zonder extra mogelijkheden, elektrische wheel on fietstrainers met een app en direct drive fietstrainers met de meeste mogelijkheden.

Kijk op TestResults.nl voor de beste fietstrainers uit de test.

Bij een wheel on trainer plaats je het achterwiel van de fiets op een roller (zie foto boven). Bij een direct drive fietstrainer haal je het achterwiel van de fiets en plaatst deze in de trainer. Dat is iets meer werk, en deze direct drive fietstrainers zijn duurder, maar het betaalt zich terug in een meer realistische simulatie waarbij je virtueel bergen kunt beklimmen en complete tour etappes kunt fietsen.

Kijk op het bovenstaande TestResults.nl voor meer informatie, mogelijkheden en prijzen.

-->