Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » » LED fietsverlichting op batterijen

LED fietsverlichting op batterijen

Je kunt je fiets heel eenvoudig voorzien van LED fietsverlichting op batterijen.


Het is zuinige handige fietsverlichting waarbij geen dynamo nodig is en die vaak automatisch aangaat als je door het donker fietst.

Deze fietsverlichting kun je heel eenvoudig zelf op de fiets aanbrengen. Vaak is er zelfs geen gereedschap voor nodig.

LED fietsverlichting

LED fietsverlichting heeft (zoals alle LED lampen) het voordeel dat deze verlichting erg energiezuinig is. Dat betekent dat de fietslampen je ongelofelijk lang op een batterij kunnen werken, en dat je de batterijen dus eigenlijk nooit hoeft te vervangen, en dus ook nooit zonder licht komt te staan.

Fietsverlichting op batterijen
Een ander voordeel van batterijen voor je fietslampen is dat je geen dynamo op je fiets hoeft te hebben of dat je (als je op een bestaande fiets al een dynamo hebt) deze niet hoeft te gebruiken. Met andere woorden, je hoeft je 's avonds niet meer in het zweet te trappen om de verlichting te voeden.

Automatische fietsverlichting
Fietsverlichting wordt steeds vaker voorzien van een lichtsensor. Dit betekent dat de lamp automatisch aangaat als dat nodig is, en weer uitgaat als het weer licht genoeg is. Ideaal natuurlijk in combinatie met LED fietsverlichting op batterijen.

Makkelijk zelf aan te brengen
Zowel de koplampen als de achterlichten zijn tegenwoordig heel eenvoudig aan te brengen. Soms heb je voor het aanbrengen van de fietsverlichting zelfs geen gereedschap nodig.

-->