Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Fietshandschoenen voor winter en zomer

Aanbiedingen van fietshandschoenen voor winter en zomer. Voor de sportfietser, maar ook voor op de stadsfiets.

Goede fietshandschoenen zijn een must voor wie veel fietst, en niet alleen in de winter. Voor de zomer zijn er luchtige handschoenen die je tegen valpartijen en irritatie beschermen.

Fietshandschoenen GripGrab

Maar het meest gebruikt zijn toch de fietshandschoenen voor de winter. Deze houden je handen tevens lekker warm. En daarvoor hoef je geen racefiets of mountainbike te berijden!

Fietshandschoenen zijn anders dan gewone handschoenen ontworpen om soepel het stuur mee vast te houden. Ook zijn ze vaak voorzien van een structuur die greep geeft op het stuur. Sommige zijn tevens voorzien van een gel pedding voor extra bescherming.Aanbiedingen alle fietshandschoenen

Hieronder vind je alle fietshandschoenen met al hun prijzen, specificaties, reviews e.d.


Je hebt fietshandschoenen voor de zomer en fietshandschoenen voor de winter. De handschoenen voor de winter houden je handen lekker warm bij koud en nat weer.
Fietshandschoenen voor de winter

Speciaal voor de winter brengen fabrikanten als GripGrab, Sealskinz, Pearl Izumo, Roeckl en Agu winter-fietshandschoenen op de markt. Deze fietshandschoenen voor de winter zijn winddicht en waterdicht en optimaal afgestemd op koud en nat weer.

De ademende eigenschappen van deze speciale fietshandschoenen voor de winter zijn optimaal, en veel beter dan die van gewone handschoenen of winterwanten. Ze houden je handen warm en zorgen ervoor dat zweet onmiddellijk wordt afgevoerd. Doordat ze je handen en vingers warm houden krijg je niet te maken met verkleumde vingers, ook niet door vocht en koude wind.

Dit is niet alleen aangenaam maar komt de veiligheid ook ten goede omdat je dan sneller kunt reageren en remmen. De veiligheid wordt nog op een andere manier vergroot als de fietshandschoenen voorzien zijn van reflectie.

FietshandschoenenFietshandschoenen, ook op de stadsfiets

Fietshandschoenen geven je heerlijk warme handen onder het fietsen. Dit maakt de handschoenen ook geschikt voor gebruik op een stadsfiets of andere gewone fiets. 

Hou er rekening mee dat er zomerhandschoenen en winterhandschoenen zijn. Voor warme handen heb je echt winterhandschoenen nodig. Zomerhandschoenen voor op de fiets hebben soms geen vingers of slechts halve vingers en zijn dus uitsluitend bedoeld voor bescherming en houden je handen verder zo luchtig en koel mogelijk.

Winterhandschoenen voor op de fiets zijn waterdicht en houden de warmte juist vast.

Sommige fietshandschoenen voor de zomer beschikken over badstof op de vingers om zweet van het hoofd te wissen.
Bescherming door fietshandschoenen

Fietshandschoenen zijn er niet alleen om je handen warm te houden maar ook om je handen te beschermen. Bijvoorbeeld bij valpartijen. Tevens voorkomen ze valpartijen door je handen meer grip te geven op het stuur.

Ook voorkomen fietshandschoenen een tintelend en dood gevoel na uren op de fiets.
De beste fietshandschoenen

Populaire merken fietshandschoenen zijn Agu, Sealskinz, GripGrab, Roeckl, BBB Cycling, BOTC, Castelli en Rogelli.

Bij de eerder genoemde fietshandschoen aanbiedingen kun je al deze fietshandschoenen vinden.

Zie ook: -->