Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , » Beste MTB 2018: Trek Top Fuel 9.8 SL

Beste MTB 2018: Trek Top Fuel 9.8 SL

De RAI Vereniging en het tijdschrift Fiets hebben de Trek Top Fuel 9.8 SL uitgeroepen tot beste mountainbike 2018. De Fiets Award werd voor het eerst in de klasse MTB uitgedeeld. Trek had de eer te tekenen voor de eerste beste MTB in deze jaarlijkse verkiezing.

Maar wat maakt deze Trek Top Fuel tot de beste MTB van 2018? Het betreft een zeer lichte mountainbike met een OCLV Mountain Carbon frame en Bontrager carbon wielen. Ook bij andere onderdelen is sterk op het gewicht gelet. De FOX vering is voorzien van FOX-vering met RE:aktiv achterdemper.


De gepatenteerde Actie Braking Pivot zorgt dat je vering altijd actief blijft, ook als je remt. Ook exclusief bij Trek is de Mino Link. Met dit systeem verstel je de hoek van de balhoofdbuis met 1/2 graden en verhoog de bottom brackethoogte met 10mm door eenvoudigweg aan een boutje te draaien. Zo beïnvloedt je de rij-eigenschappen van deze beste MTB van 2018 letterlijk in een handomdraai.

De dubbele lockout blokkeert gelijktijdig zowel de voorvork als achterdemper. Dit maakt pijlsnelle beklimmingen en sprints mogelijk.

Met een prijs van circa 5000 euro is dit wel een prijzige mountainbike. Kijk bij de Beste Mountainbike Kopen voor goedkopere alternatieven en andere goede MTB's.

Zie ook:

-->