Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , » Elektrische fietsen met accu in het frame

Elektrische fietsen met accu in het frame

We zien steeds meer elektrische fietsen met de accu in het frame in plaats van onder de achterdrager. Een goede ontwikkeling want een accu in her frame heeft veel voordelen.

Sparta fiets accu in frame

Bij veel e-bikes is de accu nog steeds onder de achterdrager te vinden. Lekker makkelijk bereikbaar zou je zeggen. Maar een elektrische fiets met de accu in het frame heeft een veel betere gewichtsverdeling en daardoor een veel betere wegligging. 
De fietsaccu is ook gewoon uitneembaar zodat je hem elders (bijvoorbeeld in huis) kunt opladen. Dus daar hoef je het niet voor te laten.

En, ook niet onbelangrijk, een elektrische fiets waarbij de accu in het frame van de e-bike is geïntegreerd ziet er veel mooier uit dan een fiets met een accu zichtbaar achterop de fiets.

Daarom kijken we hier naar e-bikes met accu in het frame. 

Mooier en stabieler

Een extra voordeel is dat elektrische fietsen met accu in het frame vaak veel mooier ogen dan een fiets waarbij de accu onder de achterdrager zichtbaar is. 

Neem als voorbeeld de Sparta R5Te e-bike hier onder. Hierbij hebben de ontwerpers van Sparta bij de accu perfect in het frame weggewerkt. Dit is bij steeds meer elektrische fietsen het geval. 


Sparta fiets met accu in frame
Sparta R5Te


Doordat bij het bovenstaande voorbeeld de accu een andere kleur heeft dan het frame is de e-bike accu nog duidelijk zichtbaar, maar dat veranderd als de accu dezelfde kleur krijgt als het frame. Iets dat meestal het geval is.

Hierdoor zijn dit soort e-bikes nauwelijks nog als elektrische fiets te herkennen. Wel is het frame logischerwijze wat dikker om plaats te bieden aan de accu, maar zoals je op de foto hierboven kunt zien hoeft dat optisch helemaal geen nadeel te zijn,

Overzicht e-bikes met accu in frame (met korting)

Kijk bij de onderstaande aanbiedingen van alle elektrische fietsen met accu in het frame voor alle elektrische fietsen waarbij de accu in het fietsframe is weggewerkt. Je kunt de fietsen daar ook met hoge online korting kopen.


Accu in frame bij Sparta fiets
Sparta M10Ti


Uitneembare accu

Veel mensen denken dat de accu niet uitgenomen kan worden als deze in het frame verwerkt is, maar bij de hier afgebeelde Sparta e-bikes kun je de accu gewoon van het frame loshalen om deze op te laden. 

Er zijn enkele uitzonderingen, maar elektrische fietsen waarbij de accu in het frame dusdanig is ingebouwd dat ze er niet makkelijk uit kunnen zijn heel zeldzaam. 

Het accu is ook niet echt ingebouwd in het frame, maar wordt in een uitsparing vastgeklikt. Als de ontwerpers echter goed hun best gedaan hebben lijken e-bike en accu echter één geheel te vormen.

Accu in frame bij QWIC fiets


QWIC RD11 met accu op frame

Accu op het frame

Naast de elektrische fietsen met een in het frame geïntegreerde accu vind je in bovenstaand overzicht ook e-bikes met de accu op het frame. Een voorbeeld zie je bij bovenstaande QWIC elektrische fiets.

Het verschil is dat deze accu's niet via een uitsparing in het frame opgenomen zijn maar zich er bovenop bevinden. Het frame hoeft dan niet dikker te zijn, maar de accu is wel beter zichtbaar. Het voordeel van de plaats van de accu (een betere balans) is hetzelfde als bij de elektrische fiets met accu in het frame.

Bij de bovenstaande QWIC e-bike is de accy op een smaakvolle manier op het frame aangebracht, maar helaas is dat lang niet bij alle merken het geval. Soms ziet de accu er echt uit als een kastje op een fietsframe.

Kijk voor de elektrische fietsen met accu in het frame of accu op het frame bij de bovenstaande aanbiedingen. Je vindt daar meer e-bikes met de accu op deze betere plaats.

Zie ook: 

Samenvatting:
Hoewel de meeste e-bikes hun accu onder de achterdrager hebben is een accu in het frame beter. Een accu in het frame zorgt voor een betere gewichtsverdeling en meer stabiliteit bij de elektrische fiets. Bovendien ziet een e-bike met accu in het frame er mooier uit. Hierboven vind je aanbiedingen van elektrische fietsen met accu in het frame. Koop daar goedkoop een e-bike met accu in het frame.


-->