Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » » Elektrische fietsen met accu in het frame

Elektrische fietsen met accu in het frame


Bij de meeste e-bikes is de accu onder de achterdrager te vinden. Lekker makkelijk bereikbaar zou je zeggen. Maar een elektrische fiets met de accu in het frame heeft een veel betere gewichtsverdeling en daarbij een veel betere wegligging. En de fietsaccu is wel gewoon uitneembaar zodat je hem elders (bijvoorbeeld in huis) kunt opladen. Daarom kijken we hier naar e-bikes met accu in het frame.


Mooier en stabieler

En een extra voordeel is dat elektrische fietsen met accu in het frame vaak veel mooier ogen dan een fiets waarbij de accu onder de achterdrager zichtbaar is. Zo hebben de ontwerpers van Sparta bij de Sparta M10Ti en de Sparta R5Te de accu perfect in het frame weggewerkt. Kijk maar bij de e-bike met accu in frame op de afbeelding hieronder. Ook bij bijvoorbeeld de QWIC Urban FN7 is de accu in het frame weggewerkt.

Sparta R5Te


Hierdoor zijn dit soort e-bikes nauwelijks nog als elektrische fiets te herkennen. Wel is het frame logischerwijze wat dikker om plaats te bieden aan de accu, maar zoals je op de foto hierboven kunt zien hoeft dat optisch helemaal geen nadeel te zijn,

Overzicht e-bikes met accu in frame (met korting)

Kijk bij aanbiedingen alle elektrische fietsen met accu in het frame voor alle elektrische fietsen waarbij de accu in het fietsframe is weggewerkt. Je kunt de fietsen daar ook met hoge online korting kopen.

Sparta M10Ti


Uitneembare accu

Veel mensen denken dat de accu niet uitgenomen kan worden als deze in het frame verwerkt is, maar bij de hier afgebeelde Sparta e-bikes kun je de accu gewoon van het frame loshalen om deze op te laden. Er zijn enkele uitzonderingen, maar elektrische fietsen waarbij de accu in het frame dusdanig is ingebouwd dat ze er niet makkelijk uit kunnen zijn heel zeldzaam. Het accu is ook niet echt ingebouwd in het frame, maar wordt in een uitsparing vastgeklikt. Als de ontwerpers echter goed hun best gedaan hebben lijken e-bike en accu echter één geheel te vormen.

QWIC RD11 met accu op frame


Accu op het frame

Naast de elektrische fietsen met een in het frame geïntegreerde accu vind je in bovenstaand overzicht ook e-bikes met de accu op het frame. Het verschil is dat deze accu's niet via een uitsparing in het frame opgenomen zijn maar zich er bovenop bevinden. Het frame hoeft dan niet dikker te zijn, maar de accu is wel beter zichtbaar. Het voordeel van de plaats van de accu (een betere balans) is hetzelfde als bij de elektrische fiets met accu in het frame.

Kijk voor de elektrische fietsen met accu in het frame of op het frame bij de bovenstaande aanbiedingen. Je vindt daar e-bikes van onder andere Sparta, Batavus, QWIC, Cortina en Merida met de accu op deze betere plaats.

Zie ook: Meer e-bike tips

Samenvatting:
Hoewel de meeste e-bikes hun accu onder de achterdrager hebben is een accu in het frame beter. Een accu in het frame zorgt voor een betere gewichtsverdeling en meer stabiliteit bij de elektrische fiets. Bovendien ziet een e-bike met accu in het frame er mooier uit. Hierboven vind je aanbiedingen van elektrische fietsen met accu in het frame. Koop daar goedkoop een e-bike met accu in het frame.


Productselectie: Bol.com

-->