Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , » Cortina E-U1 elektrische fiets, de beste koop

Cortina E-U1 elektrische fiets, de beste koop

Aandacht voor de Cortina E-U1. Deze Cortina elektrische fiets is enige tijd geleden door de Consumentenbond als beste koop e-bike getest.


De Cortina E-U1 is door de Consumentenbond als beste koop bij de e-bike test uit de bus gekomen. Niet verwonderlijk, want de Cortina E-U1 is een zeer goede e-bike die relatief goedkoop wordt aangeboden.


Kijk bij de onderstaande aanbiedingen voor de actuele prijs van deze Cortina elektrische fiets.


En voor dat geld krijg je een prima e-bike want in de test haalde alleen de meer dan twee keer zo dure Giant Prime E+ een hogere score. Alle andere dure elektrische fietsen liet de Cortina E-U1 N7 achter zich.Goede e-bike voor studenten en forenzen

De Cortina E-U1 is een goede, degelijke en duurzame e-bike. Door overbodige luxe weg te laten kan Cortina de elektrische fiets relatief goedkoop aanbieden. 

Er wordt met deze Corona e-bike vooral gemikt op forenzen en scholieren. Dagelijkse gebruikers van een fiets die soms behoorlijke afstanden moeten afleggen. Een e-bike is dan een geweldige oplossing, maar vooral scholieren willen niet 2000 a 3000 euro voor een elektrische fiets neertellen. 

De voordelige Cortina E-U1 is dan inderdaad een beste koop!
Deze e-bike mag dan goedkoop zijn, hij beschikt over een goede voorwielmotor die krachtig en stil is, en een accu met een zeer goede actieradius. Ook is deze e-bike voorzien van 7 versnellingen of 3 versnellingen, waarbij de beste koop uit de Consumentenbond test de versie met 7 versnellingen was.

Verder beschikt de Cortina E-U1 over een Bafang H400 voorwielmotor met 5 ondersteuningsstanden en walk-assist. Goede verlichting, een dichte kettingkast, een sterk frame en betrouwbare remmen zorgen voor de nodige veiligheid.
Het enige dat als echt gemis kan worden aangemerkt is het ontbreken van vering in de zadelpen en voorvork, iets dat overigens gebruikelijk is bij goedkopere fietsen. Hierdoor rijdt deze beste koop iets minder comfortabel dat de dure (verende) e-bikes van andere merken, maar het prijsverschil is dan ook heel groot.

Kijk bij de bovenstaande aanbiedingen voor de laagste actuele prijs van deze en andere Cortina e-bikes.

Zie ook:

Onderwerp:
Bij de Consumentenbond e-bike test 2018 is de Cortina E-U1 N7 als beste koop getest. Deze relatief goedkope elektrische fiets van Cortina is nog steeds een zeer goede keuze. Deze Cortina elektrische fiets is een heel goede e-bike met een aantrekkelijk prijskaartje.
-->