Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , » De beste e-bike 2018 volgens de Consumentenbond

De beste e-bike 2018 volgens de Consumentenbond


De Consumentenbond heeft wederom e-bikes getest. Hierbij kwam de Giant Prime E+1 als beste e-bike uit de test. Laten we hier eens kijken naar deze Giant elektrische fiets met Yamaha-middenmotor.


De Giant Prime E+ 1 is voorzien van een nieuwe Yamaha Syncdrive middenmotor die bijzonder goed presteert. Maar ook op andere onderdelen scoort deze beste e-bike 2018 heel goed.


De Giant Prime E+ 1 i namelijk een heel goede elektrische fiets met goede moderne onderdelen. Kwaliteit staat voorop. Zo is deze beste e-bike 2018 voorzien van schijfremmen voor en achter, een verende voorvork, een verende zadelpen, 8 naafversnellingen, parkeerassist en een prima accu met een hoge actieradius. De  elektrische Yamaha fietsmotor is stil en krachtig. Over het display (waar Giant zelf juist trots op is) is de test van de Consumentenbond minder te spreken.

TIP: Koop de Giant Prime E+ online, dat scheelt enorm in de prijs. Kijk maar bij de aanbiedingen van Giant e-bikes.


De Giant Prime E+ 1 is samengesteld uit onderdelen van topkwaliteit. Deze worden voornamelijk gemaakt door Shimano en door Giant zelf. De Syncdrive  motor is tot stand gekomen uit een samenwerking tussen Giant en Yamaha. Deze fietsmotor is sterk (60 Nm) maar licht qua gewicht (3,2 kilo). Ook is de motor erg compact. In tegenstelling tot veel andere middenmotoren valt deze e-bike motor nauwelijks op in het frame.
-->