Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , » Sparta R5E: Beste e-bike bij AD Fietstest

Sparta R5E: Beste e-bike bij AD Fietstest


Het Algemeen Dagblad heeft de Sparta R5E uitgeroepen tot de beste elektrische fiets. Twaalf e-bikes van even zoveel verschillende merken werden getest. Op het gebied van prijs en kwaliteit was deze e-bike de beste van allemaal.


De ondersteuning van de Sparta R5E is bijzonder goed, het rijden is comfortabel en de elektrische fietsmotor heerlijk stil. De Sparta R5E is evenals alle andere goede e-bikes en "gewone" fietsen met hoge korting te koop bij de aanbiedingen van Sparta fietsen.

Er was nog wel één elektrische fiets die een hogere cijfer scoorde in de AD e-bike test, namelijk de Specialised Turbo Vado. De aanschafprijs deed deze elektrische fiets echter de das om. De Specialised e-bike is ruim twee keer zo duur als de Sparta R5E. En dat prijsverschil wordt niet teniet gedaan door het te geringe verschil in kwaliteit.Deze beste elektrische fiets uit de test beschikt over een Sparta E-Motion achterwielmotor. Deze motor presteert zowel op het vlakke als in de heuvels erg goed. Het rijden is erg comfortabel, mede door de verende voorvork en de verende zadelpen. Het aantal van vijf versnellingen is wat aan de lage kant, maar het voordeel van een fiets als deze is dat je altijd de trapondersteuning kunt aanzetten als het even moeilijk wordt.

De Sparta R5E is een goede ebike (volgens de test zelfs de beste) tegen een heel aangename prijs. Kijk bij de bovengenoemde winkel voor de Sparta R5E tegen de laagste prijs.
-->