Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , , , » Cannondale fietsen (e-bikes, racefietsen, mountainbikes)

Cannondale fietsen (e-bikes, racefietsen, mountainbikes)


Cannondale is een Amerikaans fietsmerk dat racefietsen en mountainbikes maakt. Ze brengen van een aantal van deze sportfietsen ook e-bike versies uit. Cannondale werd al in 1971 opgericht, maar de Cannondale fietsen werden pas half jaren negentig bekend in Europa dankzij de succesvolle Italiaans Saeco-Cannondale wielerploeg .


Goedkoop Cannondale fietsen kopen

De Cannondale elektrische fietsen zijn met hoge korting te koop al refusbished fietsen. Dit zijn fietsen die gebruikt zijn, maar ze zijn helemaal nagekeken, grondig schoongemaakt en alle slechte onderdelen zijn vervangen. Er wordt een jaar garantie op deze refurbished Cannondale e-bikes gegeven.

Kijk op aanbiedingen Cannondale refurbished fietsen voor alle informatie en prijzen.

Verder hebben we helaas geen aanbiedingen van Cannondale fietsen bij aanbevolen winkels.

Één geheel

Kenmerkend voor Cannondale fietsen is de Si filosofie waarbij de frames en de belangrijkste componenten als één systeem ontworpen worden. De racefiets of mountainbike wordt binnen dit ontwerp veel meer een eenheid dan wanneer deze fietsen uit losse componenten worden samengesteld. Dit wordt nog versterkt door OPI (One Piece Integration), een proces waarbij complexe onderdelen uit één massief blok aluminium worden gesmeed.

Cannondale technieken

En zo heeft Cannondale nog meer technieken ontwikkeld om hun racefietsen en mountainbikes te perfectioneren, zoals AI (Asymmetric Integration) waarbij de aandrijflijk 6 mm naar buiten wordt verplaatst. Door deze constructie kunnen er zeer korte achtervorken worden gebruikt en kan het achterwiel zonder dat er compromissen worden gesloten extreem stijf worden uitgevoerd.

Ook de BB30/BB30A bracket technologie is een uitvinding van Cannondale. Deze destijds revolutionaire bracket techniek wordt inmiddels door vele fabrikanten gebruikt.

Canonndale racefietsen en Cannondale mountainbikes behoren vaak tot de duurdere segmenten, maar je hebt dan wel te maken met sportfietsen van hoge kwaliteit die uitgerust zijn met de nieuwste en beste technieken.
-->