Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , » Stromer ST3 beste speed pedelec test

Stromer ST3 beste speed pedelec test


Bij de AD Fietstest 2019 is de Stromer ST3 als beste speed pedelec getest. Deze snelle e-bike uit Zwitserland haalde een 8,5 als eindcijfer en was daarmee overtuigend de beste speed pedelec van 2019.


De Stromer ST3 is een zorgvuldig afgewerkte speed pedelec fiets van zeer hoge kwaliteit. De prijs is pittig, maar alle waar naar zijn geld. Deze snelle e-bike is iedere cent waard. Bovendien is een speed pedelec als deze zeer geschikt voor forenzen als alternatief voor een auto en openbaar vervoer. Je bespaart dus ook weer veel geld op treinkaartjes, benzine en parkeerkosten.

De Stromer ST3 is online tegen een interessante prijs te koop. Kijk bij de aanbiedingen van Stromer fietsen voor de actuele laagste online prijs.


De Stromer ST3

De beste speed pedelec van 2019 is samengesteld uit onderdelen van topkwaliteit. De snelle elektrische fiets wordt aangedreven door Stromers eigen Syno Drive achterwielmotor en Shimano tekent voor het versnellingssysteem (met 11 versnellingen). Tekto hydraulische schijfremmen zorgen voor een veilige stop bij hoge snelheden. Verder is de beste speed pedelec uit de test voorzien van Brooks handvatten en een Brooks zadel en een ingebouwde fietscomputer die via een app op je telefoon te bedienen is.Stromer app
Met deze app kun je de diefstalbeveiliging inschakelen en uitschakelen, ook als je niet in de buurt van de fiets bent. De motor wordt dan vergrendeld en bij een poging tot diefstal gaan de lichten knipperen en wordt je meteen via de app gewaarschuwd. De app geeft ook door waar de speed pedelec zich bevindt. Ook kun je via de app motorinstellingen wijzigen, updates van de fabrikant uitvoeren en statistieken raadplegen over bijvoorbeeld het stroomverbruik en afgelegde kilometers.


Dames en heren
Stromer levert de ST3 als damesfiets en als herenfiets, maar het verschil is marginaal. Beide beschikken voor de stevigheid van het frame over een fietsstang, en het enige verschil is dat de stang bij het damesmodel wat lager zit. De meeste aanbieders verkopen daarom alleen het damesmodel en bieden deze als unisex model aan.

Hieronder zie je op de foto het kleine verschil tussen de oranje damesfiets (unisex fiets) en de zilverkleurige herenfiets.
Plussen en minnen
De beste speed pedelec heeft een prima gewichtsverdeling waardoor deze heel stabiel op de weg ligt. De Syno Drive motor geeft een krachtige ondersteuning en doet dan zonder geluid. Een minpunt is het gewicht van de fiets. Deze rijdt daardoor wat zwaar als je zonder ondersteuning van de motor fietst, maar dat is dan ook iets wat we bij geen enkele speed pedelec aanraden.

Wel een echt nadeel is de plaatsing van het display op het frame. Naar beneden kijken bij snelheden boven de 40 kilometer per uur is niet aan te raden.

Maar over het algemeen kunnen we stellen dat dit inderdaad de beste speed pedelec is die je kunt kopen.

Kijk bij de bovenaan genoemde aanbiedingen voor de Stromer ST3 en andere Stromer speed pedelecs voor alle informatie en de meest actuele lage prijzen.

Zie ook: Meer speed pedelecs
Foto's: Stromer
-->