Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , » Gazelle Vento (review)

Gazelle Vento (review)


Met de Vento levert Gazelle wederom een fiets van hoge kwaliteit af. De Gazelle Vento is een echte hybride, een fiets die zeer geschikt is voor lange fietstochten. Maar met zijn sterke stabiele frame en bagagedrager kun je deze fiets ook prima voor de boodschappen gebruiken. De Gazelle Vento is een echte allround fiets.


Een goed betaalbare allrounder

De Gazelle Vento blijkt een echte allrounder, een fiets voor alle toepassingen. Zeer geschikt voor recreatie maar ook voor scholieren en forenzen. Goede kwaliteit en heel betaalbaar, vooral als je deze Gazelle met korting online koopt.

Wil je 7, 24 of 30 versnellingen?

Deze fiets is licht en dat merk je bij het fietsen. Met, afhankelijk van het model dat je kiest zijn er 7,24 of 30 versnellingen op de Gazelle Vento aanwezig. Je komt ook wel eens een versie met 27 versnellingen tegen (de Gazelle Vento T27), maar dat betreft dan een ouder model. De Gazelle Vento T27 wordt niet meer gemaakt.

Laten we kijken naar de actuele versies van de Gazelle Vento:

Gazelle Vento C24

Dit is het basismodel van de Gazelle Vento, maar wel voorzien van 24 versnellingen. Met een licht maar stabiel aluminium frame. Dat dit het basis model is zie je aan de vaste zadelpen (de voorvork is wel geveerd), de V-brakes en de batterij verlichting. De andere modellen zijn iets rijker uitgerust, maar dat neemt niet weg dat deze Gazelle Vento C24 prima van kwaliteit is en veel biedt voor een relatief lage prijs. Kijk voor de actuele winkelprijs bij de hierboven genoemde aanbiedingen van de Gazelle Vento met korting

Gazelle Vento C7

De Vento C7 is voorzien van een naafversnelling met 7 versnellingen. Verder voorzien van een naafdynamo, Schwalbe City Lite banden, rollerbrakes, een AXA Solid Plus fietsslot, een verende zadelpen, een verende telescoop voorvork en een AXA Pico koplamp. Alles aan de Gazelle Vento C7 is van hoge kwaliteit. Het is een zeer comfortabele fiets, maar deze versie biedt dus wel een aanmerkelijk kleinere keuze uit te selecteren versnellingen dan de goedkopere Gazelle Vento  C24.


Gazelle Vento S30

De S30 is het topmodel uit de Gazelle Vento serie. Het is ook het sportiefste model van de Vento, met 30 Shimano Deore derailleur versnellingen, een recht stuur, hydraulische remmen en ongeveerde voorvork en zadelpen. Met 15,8 kilo is dit ook met afstand de lichtste fiets uit deze serie. Een echte hybride!

Gazelle Vento C7 HMB

De Gazelle Vento C7 HMB is één van de twee elektrische fietsen uit de Vento serie. Deze Vento e-bike beschikt over een 40 Nm Bosch middenmotor en een accu in de bagagedrager. Verder zijn er 7 naafversnellingen aanwezig op deze Gazelle Vento e-bike.

Gazelle Vento T9 HMB

Zoals de naam al aangeeft beschikt deze twee Gazelle Vento elektrische fiets over 9 versnellingen. In dit geval betreft het een derailleur versnelling. Verder is deze versie van de Gazelle Vento e-bike voorzien van een iets sterkere Bosch middenmotor (50 Nm).

De keuze uit verschillende Gazelle Vento fietsen is dus ruim te noemen. Alle versies zijn bovendien als herenfiets en als damesfiets te koop. De Gazelle Vento T9 HMB e-bike is er zelfs in een derde versie, met een middelhoog frame, een zogenaamde mixed versie.

Compleet en mooi afgewerkt

Ook met de afwerking is het dik in orde. De kabels zijn netjes in het frame weggewerkt zodat ze niet kwetsbaar zijn voor beschadiging en er wordt gebruik gemaakt van een naafdynamo. De fiets wordt heel compleet geleverd, met een stevig fietsslot, verlichting, een bel en alles dat je nodig hebt op een fiets.

De Gazelle Vento is niet alleen sportief, hij ziet er ook zo uit met een minimum aan overbodig gewicht. De geveerde voorvork draagt bij aan het rijcomfort van deze toerfiets en de rijeigenschappen kunnen samengevat worden als licht en wendbaar.

Zie ook: Meer tips hybride fietsen
-->