Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , » Gazelle Vento (review)

Gazelle Vento (review)


Met de Vento levert Gazelle wederom een fiets van hoge kwaliteit af. De Gazelle Vento is een echte hybride, een fiets die zeer geschikt is voor lange fietstochten. Maar met zijn sterke stabiele frame en bagagedrager kun je deze fiets ook prima voor de boodschappen gebruiken.


Een goed betaalbare allrounder

De Gazelle Vento blijkt een echte allrounder, een fiets voor alle toepassingen. Zeer geschikt voor recreatie maar ook voor scholieren en forenzen. Goede kwaliteit en heel betaalbaar, vooral als je deze Gazelle met korting online koopt.

Wil je 24 of 27 versnellingen?

Deze fiets is licht en dat merk je bij het fietsen. Met, afhankelijk van het model dat je kiest zijn 24 of 27 versnellingen kun je onder alle omstandigheden uit de voeten. De Gazelle Vento T27 maakt gebruik van de Shimano Alivio schakelgroep met 27 versnellingen en de Gazelle Vento T24 beschikt over een Shimano Acera schakelgroep met 24 versnellingen. In bede gevallen betreft het een derailleur-versnelling. De vele versnellingen maken de Gazelle Vento tot een echte toerfiets, ideaal voor een lange fietstocht of een fietsvakantie.

Compleet en mooi afgewerkt

Ook met de afwerking is het dik in orde. De kabels zijn netjes in het frame weggewerkt zodat ze niet kwetsbaar zijn voor beschadiging en er wordt gebruik gemaakt van een naafdynamo. De fiets wordt heel compleet geleverd, met een stevig fietsslot, verlichting, een bel en alles dat je nodug hebt op een fiets.

De Gazelle Vento is niet alleen sportief, hij ziet er ook zo uit met een minimum aan overbodig gewicht. De geveerde voorvork draagt bij aan het rijcomfort van deze toerfiets en de rijeigenschappen kunnen samengevat worden als licht en wendbaar.

Dames, heren en genderneutraal

De Gazelle Vento T24 is verkrijgbaar als damesfiets en als herenfiets. Dat is ook het geval bij de Gazelle Vento T27 die echter ook in een mixed versie te koop is. Dit is letterlijk een tussenvorm, want deze beschikt over een fietsstang halverwege het frame (foto onder).Er is ook een e-bike versie van de Gazelle Vento te koop, maar deze uitvoering verschilt behoorlijk van de "gewone" fietsen.

Zie ook: Meer tips hybride fietsen
-->