Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , » Zadels voor fietsen zonder zadelpijn

Zadels voor fietsen zonder zadelpijn

Fietsen is leuk, maar dat gaat niet op voor zadelpijn. Sterker nog, zadelpijn kan je fietsplezier flink vergallen. Daarom kijken we hier naar goede zadels voor fietsen zonder zadelpijn.


Je hebt bijvoorbeeld comfortabele gel-zadels om zadelpijn te voorkomen en er zijn zelfs specifieke zadels tegen zadelpijn waaronder ook speciale fietszadels tegen zadelpijn voor vrouwen.

Zadel fabrikant ISM maakt fietszadels die helemaal ontworpen zijn om zadelpijn te voorkomen. En dan is het nog het populaire drifter zadel van Selle Royal en de luxe leren fietszadels van  Brooks. Allemaal goede comfortabele fietszadels tegen zadelpijn.

Hier informatie over zadels tegen zadelpijn. 

ISM zadel tegen zadelpijn

ISM is heIemaal gespecialiseerd in zadels tegen zadelpijn. Ieder ISM zadel is ontworpen met als doel zadelpijn te voorkomen. En ISM maakt nogal wat fietszadels! 

Kijk maar bij onderstaande ISM fietszadel aanbiedingen.. Er zijn ISM zadels voor de racefiets en moutainbike maar ook goede zadels tegen zadelpijn voor op een gewone toerfiets, stadsfiets of elektrische fiets.


ISM zadels stadsfiets / elektrische fiets


Een ISM zadel beschermt tegen alle vormen van zadelpijn zoals pijn aan de zitbotjes, zitbotten, het stuitje en de geslachtsdelen. Ook gaan ISM fietszadels het slapende gevoel tegen die je wel eens na het fietsen in je benen kan hebben.

Een ISM zadels tegen zadelpijn gaat de zadelpijn tegen door het gebruik van materialen als gel en foam, maar ook door constructies als een open achterkant of een lange gleuf die voorkomen dat kwetsbare delen zoals het stuitje met het fietszadel in contact komen. 

Kijk bij het bovenstaande aanbiedingen van ISM zadels voor alle uitleg en voorbeelden van deze fietszadels tegen zadelpijn.


ISMseat.nl

Andere fietszadels tegen zadelpijn

Andere merken gaan qua ontwerp meestal minder ver dan ISM als ze een comfortabel fietszadel maken. In de meeste gevallen gaat het bij een zadel tegen zadelpijn om een gelzadel. Dat is dan een zadel die er op het oog "gewoon" uitziet, maar is voorzien van een extra comfortabele vulling. 

Populair is de Selle Royal Drifter. Dit Selle Royal zadel is een comfortabel fietzadel dat zorgt voor een rechte zitpositie tijdens het fietsen. Ook is het Selle Royal fietszadel  voorzien van speciaal door de zadel specialist ontwikkelde Royalgel zadelvulling voor demping en comfort. 

Een dubbele conische veersysteem zorgt bij het Selle Royal Drifter fietszadel voor extra ondersteuning en schokabsorptie.
Selle Royal Drifter zadel. Goed fietszadel tegen zadelpijnMeer gelzadels

We schreven het al. De meeste goede zadels tegen zadelpijn zijn gelzadels. De gel in een gelzadel zorgt er voor dat trillingen tijdens het fietsen geabsorbeerd worden.  

Maar een gelzadel heeft ook een nadeel. Dat trillen levert ook energie op, en die energie kan zich opzetten in warmte, en gel houdt warmte vast. Daardoor kan een gelzadel gedurende een lange fietsrit warm worden, met als gevolg warme billen.

Verder kan het verstandig zijn voor een wat breder zadel te kiezen. Je gewicht wordt dan breder gedragen waardoor de zitbotjes minder belast worden.


Gelzadel met gleuf Voltano

Gelzadel met gleuf Voltano


Veel speciale fietszadels hebben een gleuf in het midden. Deze is er niet zozeer voor zadelpijn als wel om het mannelijk geslachtsdeel te ontzien (het verhaal gaat dat veel fietsen impotentie zou kunnen veroorzaken). 

Voor wat betreft zadelpijn heeft zo'n gleuf een voordeel en een nadeel. Het nadeel is dat je gewicht minder breed door het zadel gedragen wordt, maar daartegenover staat dat via de gleuf in het zadel de bovengenoemde warmte wordt afgevoerd.

Zadel tegen zadelpijn voor vrouwen

In de bovenstaande overzichten kom je specifieke zadels tegen zadelpijn voor vrouwen tegen. Hoewel heren deze fietszadels voor dames ook kunnen gebruiken is een fietszadel voor dames beter in het voorkomen van zadelpijn bij vrouwen. 

Een specifiek fietszadel voor vrouwen is anders ontworpen dan een algemeen comfortabel fietszadel. Een vrouw bredere zadelbotjes dan een man. Dat zorgt ervoor dat het fietszadel meer druk geeft op het schaambeen voor de vrouw. Hierdoor hebben vrouwen eerder last van zadelpijn.

Een specifiek zadel tegen zadelpijn voor vrouwen is speciaal ontworpen voor de lichamelijke bouw van een dame, en daardoor beter in staat om zadelpijn bij vrouwen te voorkomen. Er zijn speciale zadels tegen zadelpijn voor vrouwen voor zowel een stadsfietsen of e-bike als voor een racefiets of mountainbike.


Selle Royal fietszadel vrouwen racefiets


Selle Royal fietszadel vrouwen racefiets

Speciaal stuitjeszadel

Zadelpijn is er in diverse vormen. Je hebt zadelpijn aan de voorzijde van het onderlichaam. zadelpijn aan de zitbotjes en zadelpijn aan het stuitje.

Heb je vooral last van zadelpijn als je van de fiets afstapt? En minder terwijl je fietst? Dan is er sprake van zadelpijn aan het stuitje. Speciaal voor zadelpijn aan het stuitje is het stuitjeszadel ontworpen.Zadel tegen zadelpijn voor racefiets en mountainbike

Fietszadels tegen zadelpijn zijn er voor alle soorten fietsen. Aan een sportief fietszadel voor een racefiets of MTB (mountainbike, ATB) worden heel andere eisen gesteld dan aan een comfortabel zadel tegen zadelpijn voor een stadsfiets, elektrische fiets of andere fiets voor dagelijks gebruik.

Bij bovenstaande aanbiedingen van gelzadels en andere zadels tegen zadelpijn vind je beide soorten fietszadels. Of kijk bij onderstaande fietszadel aanbiedingen op Beste Fietszadel Kopen. Daar vind je aanbiedingen van fietszadels bij de beste en goedkoopste online aanbieders.

Goede fietszadels voor het voorkomen van zadelpijn worden o.a. gemaakt door ISM, Selle Royal, Selle Comfort, Selle SMP, Voltano, Terry en Ergon.

Kijk op Beste Fietszadel Kopen voor de beste winkels om goede fietszadels goedkoop online te kopen.

Zie ook:


Samenvatting:
Hierboven vind je informatie over goede fietszadels tegen zadelpijn. Met informatie over gelzadels, fietszadels met gleuf en de zadels van de beste merken zoals Selle Royal en ISM. Op Beste Fietszadel Kopen vind je aanbiedingen van goede fietszadels bij de beste winkels en tips voor bij het vinden van het voor jou beste fietszadel.

-->