Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , » Zadels voor fietsen zonder zadelpijn

Zadels voor fietsen zonder zadelpijn

Fietsen is leuk, maar dat gaat niet op voor zadelpijn. Sterker nog, zadelpijn kan je fietsplezier flink vergallen. Daarom kijken we hier naar goede zadels voor fietsen zonder zadelpijn.


Je hebt bijvoorbeeld comfortabele gel-zadels, en ISM zadels maakt zadels die helemaal ontworpen zijn om zadelpijn te voorkomen.

En dan is het nog het populaire drifter zadel van Selle Royal en de luxe leren fietszadels van  Brooks. Hier informatie over zadels tegen zadelpijn. 

ISM Zadel tegen zadelpijn

Ieder ISM zadel is ontworpen met als doel zadelpijn te voorkomen. En ISM maakt nogal wat fietszadels! Kijk maar bij ISM op het bovengenoemde Beste Fietszadel Kopen. Er zijn ISM zadels voor de racefiets en moutainbike maar ook voor op een gewone toerfiets, stadsfiets of elektrische fiets.


ISM zadels stadsfiets / elektrische fiets


Een ISM zadel beschermt tegen alle vormen van zadelpijn zoals pijn aan de zitbotten, het stuitje en de geslachtsdelen. Ook gaan deze fietszadels het slapende gevoel tegen die je wel eens na het fietsen in je benen kan hebben.

ISM zadels gaan deze zadelpijn tegen door materialen als gel en foam maar ook door constructies als een open achterkant of een lange gleuf die voorkomen dat kwetsbare delen als het stuitje niet met het fietszadel in contact komen. 

Kijk bij het bovenstaande aanbiedingen van ISM zadels voor alle uitleg en voorbeelden van deze fietszadels.

Andere fietszadels tegen zadelpijn

Andere merken gaan qua ontwerp meestal minder ver dan ISM als ze een comfortzadel maken. In de meeste gevallen gaat het om een gelzadel, een zadel die er op het oog "gewoon" uitziet, maar is voorzien van een extra comfortabele vulling. 

Populair is de Selle Royal Drifter een comfortzadel dat zorgt voor een rechte zitpositie en in voorzien van Royalgel zadelvulling voor demping en comfort. Een dubbele conische veersysteem zorgt voor extra ondersteuning en schokabsorptie.
Selle Royal Drifter zadelMeer gelzadels

We schreven het al. De meeste goede zadels tegen zadelpijn zijn gelzadels. De gel in een gelzadel zorgt er voor dat trillingen geabsorbeerd worden.  

Maar een gelzadel heeft ook een nadeel. Dat trillen levert ook energie op, en die energie kan zich opzetten in warmte, en gel houdt warmte vast. Daardoor kan een gelzadel gedurende een lange fietsrit warm worden, met als gevolg warme billen.

Verder kan het verstandig zijn voor een wat breder zadel te kiezen. Je gewicht wordt dan breder gedragen waardoor de zitbotjes minder belast worden.


Gelzadel met gleuf Voltano

Gelzadel met gleuf Voltano


Veel speciale fietszadels hebben een gleuf in het midden. Deze is er niet zozeer voor zadelpijn als wel om het mannelijk geslachtsdeel te ontzien (het verhaal gaat dat veel fietsen impotentie zou kunnen veroorzaken). 

Voor wat betreft zadelpijn heeft zo'n gleuf een voordeel en een nadeel. Het nadeel is dat je gewicht minder breed door het zadel gedragen wordt, maar daartegenover staat dat via de gleuf in het zadel de bovengenoemde warmte wordt afgevoerd.

Kijk op Beste Fietszadel Kopen voor de beste winkels om goede fietszadels goedkoop online te kopen.


Samenvatting:
Hierboven vind je informatie over goede fietszadels tegen zadelpijn. Met informatie over gelzadels, fietszadels met gleuf en de zadels van de beste merken zoals Selle Royal en ISM. Op Beste Fietszadel Kopen vind je aanbiedingen van goede fietszadels bij de beste winkels en tips voor bij het vinden van het voor jou beste fietszadel.

-->