Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , » Zadels voor fietsen zonder zadelpijn

Zadels voor fietsen zonder zadelpijn

Fietsen is leuk, maar dat gaat niet op voor zadelpijn. Sterker nog, zadelpijn kan je fietsplezier flink vergallen. Daarom kijken we hier naar goede zadels voor fietsen zonder zadelpijn.


Je hebt bijvoorbeeld comfortabele gel-zadels, en ISM zadels maakt zadels die helemaal ontworpen zijn om zadelpijn te voorkomen.

En dan is het nog het populaire drifter zadel van Selle Royal en de luxe leren fietszadels van  Brooks. Hier informatie over zadels tegen zadelpijn. Al deze zadels zijn tegen de laagste prijs te koop bij de aanbevolen winkels op Beste Fietszadel Kopen.

ISM Zadel tegen zadelpijn

Ieder ISM zadel is ontworpen met als doel zadelpijn te voorkomen. En ISM maakt nogal wat fietszadels! Kijk maar bij ISM op het bovengenoemde Beste Fietszadel Kopen. Er zijn ISM zadels voor de racefiets en moutainbike maar ook voor op een gewone toerfiets, stadsfiets of elektrische fiets.

ISM zadels stadsfiets / elektrische fiets

Een ISM zadel beschermt tegen alle vormen van zadelpijn zoals pijn aan de zitbotten, het stuitje en de geslachtsdelen. Ook gaan deze fietszadels het slapende gevoel tegen die je wel eens na het fietsen in je benen kan hebben.

ISM zadels gaan deze zadelpijn tegen door materialen als gel en foam maar ook door constructies als een open achterkant of een lange gleuf die voorkomen dat kwetsbare delen als het stuitje niet met het fietszadel in contact komen. Kijk bij het bovenstaande Beste Fietszadel Kopen onder ISM voor alle uitleg en voorbeelden van deze fietszadels.

Andere fietszadels tegen zadelpijn

Andere merken gaan qua ontwerp meestal minder ver dan ISM als ze een comfortzadel maken. In de meeste gevallen gaat het om een gelzadel, een zadel die er op het oog "gewoon" uitziet, maar is voorzien van een extra comfortabele vulling. Populair is de Selle Royal Drifter een comfortzadel dat zorgt voor een rechte zitpositie en in voorzien van Royalgel zadelvulling voor demping en comfort. Een dubbele conische veersysteem zorgt voor extra ondersteuning en schokabsorptie.

Selle Royal Drifter zadel
Kijk voor alle goede fietszadels tegen zadelpijn op het bovenstaande Beste Fietszadel Kopen.
-->