Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » » Zadeldekje fiets: Zadeldek tegen zadelpijn en voor meer comfort

Zadeldekje fiets: Zadeldek tegen zadelpijn en voor meer comfort

Informatie over (en aanbiedingen van) goede zadeldekjes voor op de fiets. Om zadelpijn te voorkomen en plezieriger op het zadel te zitten.

zadeldekje fiets

Het is heerlijke om een lange fietstocht te maken, maar die houten kont na afloop is minder heerlijk. Last van zadelpijn? Kijk dan eens naar een goed zadeldekje voor op je fiets. Een zadeldek zorgt voor meer comfort tijdens het fietsen, en voortkomt zadelpijn.

Wij geven hier tips en informatie over comfortabele zadeldekjes voor fietsen. En we kijken naar enkele verschillende soorten zadeldekken voor de fiets. 

Wil je weten wat er allemaal aan zadeldekjes voor de fiets te koop is, en een zadeldek tegen een lage prijs kopen?  Kijk dan bij de aanbiedingen van zadeldekjes. Daar vind je alle zadeldekken tegen een aantrekkelijke prijs.


En dan zie je hoe groot het aanbod aan zadeldekken is, want je vindt hier meer dan 300 zadeldekjes en zadelhoezen!

Of kijk bij de beste zadeldekjes uit de test welke zadeldekken er als beste zadeldekje getest zijn.


Zadeldekje gel

Met een goed zadeldek maak je van ieder fietszadel een comfortabel zadel. Veel zadeldekjes zijn gevuld met gel. Deze gel zorgt voor drukverlichting en absorbeert het schokken tijdens het fietsen. Zo'n gelzadel is veel zachter dan een gewoon zadel en ontziet zodoende vooral je zitbotje.


zadeldek tegen zadelpijn

Velo zadeldek gel


Kijk wel uit dat je niet een al te zacht fietszadeldekje koopt. Dan zakt je zitbotje namelijk helemaal in het zadel, en dan worden andere delen van het onderlichaam juist weer meer belast. Ook heeft gel de eigenschap warmte vast te houden, waardoor je na verloopt van tijd warme billen kunt krijgen van het fietsen met een zadeldekje.

Tempur zadeldek 

Tempur, bekend van de matrassen, heeft een andere oplossing gevonden. Ze maken zadeldekjes van hetzelfde hoogwaardige schuim als er voor hun matrassen gebruikt wordt. Deze Tempur zadeldekken zijn minder zacht dan gel zadeldek waardoor je er minder diep in wegzakt. Ook houden deze zadeldekjes de warmte niet vast. 
tempur zadeldek

Tempur fietszadeldek


Andere goede zadeldek merken, naast de Temput zadeldekjes, zijn FastRider, Velo, Basil, Vegaoo, Selle Royal, Willex en VWP.  Al deze goede zadeldekken voor je fietszadel vind je bij de bovenstaande aanbiedingen, plus nog meer goede fietszadel dekjes.

Zadeldekje van schapenvacht

Populair zijn tegenwoordig ook de zadeldekjes van wol / schapenvacht.  Een zadeldek van schapenvacht is erg zacht en voorkomt transpiratie. Het zit aangenaam, maar deze zadeldekjes van schapenvacht kun je beter niet op de fiets achterlaten als het regent.


zadeldek schapenvacht fiets

Hulzebos zadeldekje schapenvacht


Zadeldekje tegen zadelpijn

Vaak last van zadelpijn? Dan kun je een goed zadel tegen zadelpijn aanschaffen. Deze fietszadels zijn heel effectief om zadelpijn te voorkomen, maar een goed zadel tegen zadelpijn is een vrij dure aanschaf. Een goedkoper alternatief is een zadeldekje, een verhoging die zorgt voor een meer zachte en comfortabele zit.

Een zadeldekje tegen zadelpijn is een alternatief voor een gelzadel, maar niet voor aan zadel met gleuf om je stuitje een zitbotjes te ontlasten. Daarvoor heb je wel een ander fietszadel nodig. Goede zadels tegen zadelpijn vind je bij de fietszadel aanbiedingen op het onderstaande Beste Fietszadel Kopen.

Kijk bij de aanbiedingen van zadeldekjes bovenaan voor alle zadeldekken tegen een lage prijs of kijk op Beste Fietszadel Kopen voor alle goede en goedkope online aanbieders, het beste fietszadel uit de test en meer tips en informatie voor bij het kiezen en kopen van je beste zadel voor op de fiets.


Samenvatting:
Hier kijken we naar goede zadeldekjes voor op je fiets, Een zadeldek trek je over je fietszadel voor meer comfort en om klachten zoals zadelpijn te voorkomen. Vaak zijn zadeldekjes met gel gevuld. Ze maken van een standaard fietszadel een gelzadel. 

Het Tempur zadeldek geldt als beste zadeldekje voor de fiets, maar je vind hier boven nog veel meer fietszadeldekjes zoals een zadeldek van schapenvacht. Bovenaan vind je de aanbiedingen van al deze zadeldekjes en nog honderden andere zadeldekken en zadelhoezen voor de fiets.

-->