Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » » Zadeldekje fiets. Zadeldek tegen zadelpijn en voor meer comfort

Zadeldekje fiets. Zadeldek tegen zadelpijn en voor meer comfort

zadeldekje fiets

Het is heerlijke om een lange fietstocht te maken, maar die houten kont na afloop is minder heerlijk. Last van zadelpijn? Kijk dan eens naar een goed zadeldekje voor op je fiets. Een zadeldek zorgt voor meer comfort tijdens het fietsen, en voortkomt zadelpijn.


Wij geven hier tips en informatie over zadeldekjes. En kijken naar enkele verschillende soorten zadeldekken voor de fiets. Wil je weten wat er allemaal aan zadeldekjes voor de fiets te koop is, en een zadeldek tegen een lage prijs kopen? Kijk dan bij de aanbiedingen van zadeldekjes. Daar vind je alle zadeldekken tegen een aantrekkelijke prijs.

Zadeldekje gel

Met een goed zadeldek maak je van ieder fietszadel een comfortabel zadel. Veel zadeldekjes zijn gevuld met gel. Deze gel zorgt voor drukverlichting en absorbeert het schokken tijdens het fietsen. Zo'n gelzadel is veel zachter dan een gewoon zadel en ontziet zodoende vooral je zitbotje.

zadeldek tegen zadelpijn
Velo zadeldek gel


Kijk wel uit dat je niet een al te zacht fietszadeldekje koopt. Dan zakt je zitbotje namelijk helemaal in het zadel, en dan worden andere delen van het onderlichaam juist weer meer belast. Ook heeft gel de eigenschap warmte vast te houden, waardoor je na verloopt van tijd warme billen kunt krijgen van het fietsen met een zadeldekje.

Tempur zadeldek 

Tempur, bekend van de matrassen, heeft een andere oplossing gevonden. Ze maken zadeldekjes van hetzelfde hoogwaardige schuim als er voor hun matrassen gebruikt wordt. Deze Tempur zadeldekken zijn minder zacht dan gel zadeldek waardoor je er minder diep in wegzakt. Ook houden deze zadeldekjes de warmte niet vast. Kijk hier voor aanbiedingen van Tempur fietszadeldekjes.


tempur zadeldek
Tempur fietszadeldek

Zadeldekje van schapenvacht

Populair zijn tegenwoordig ook de zadeldekjes van wol / schapenvacht.  Een zadeldek van schapenvacht is erg zacht en voorkomt transpiratie. Het zit aangenaam, maar deze zadeldekjes van schapenvacht kun je beter niet op de fiets achterlaten als het regent.

zadeldek schapenvacht fiets
Hulzebos zadeldekje schapenvacht


Kijk bij de aanbiedingen van zadeldekjes bovenaan voor alle zadeldekken tegen een lage prijs.


Onderwerpen:
Zadeldek tegen zadelpijn, zadeldekjes fiets, tempur zadeldek, fietzadeldekjes, zadeldek schapenvacht fiets.
-->