Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , » Gazelle Ultimate T2i Hybrid elektrische fiets: Best getest

Gazelle Ultimate T2i Hybrid elektrische fiets: Best getest

Je betaalt er een paar centen voor, maar je krijgt er wel wat goeds voor terug. De Gazelle Ultimate T2i Hybrid was de beste elektrische fiets in de Nationale Fietstest 2015 van De Telegraaf.



De hybride elektrische fiets van Gazelle scoorde de maximale 5 sterren en de testrijders gaven de fiets een rapportcijfer van 8,8.


Maar die prijs! De adviesprijs van de Gazelle Ultimate T2i Hybrid bedraagt 3299 euro. Gelukkig kun je deze fiets online vaak een stuk goedkoper kopen. Kijk maar eens bij de aanbiedingen van de beste winkels om een Gazelle fiets te kopen.

Goedkoop is de Gazelle Ultimate T2i Hybrid niet. Maar je krijgt dan ook heel veel waar voor je geld. Niet voor niets kreeg deze hybride elektrische fiets een 8,8 als rapportcijfer.


De elektrische fiets is voorzien van een Bosch Performance middenmotor die onder alle omstandigheden een vloeiende en krachtige ondersteuning biedt. Vooral heuvelop scoort deze Gazelle elektrische fiets er goed ten opzichte van de concurrentie die meestal de Bosch Active motor gebruikt.

De vormgeving van de Gazelle Ultimate T2i Hybrid is bijzonder mooi. Het rijgedrag is comfortabel en stabiel. Dit komt ondermeer door het aangenaam stijve frame. De jury had veel waardering voor de zeer goede hydraulische schijfremmen, de goede balhoofdvering, de goede koplamp en de aangenaam schakelende Deore derailleur-versnellingen Ook is de fiets met 24,6 kilo (inclusief accu) aangenaam licht. Kritiek was er nauwelijks, al vonden sommige testrijders de fiets wel erg rechtop zitten.

De Gazelle Ultimate T2i Hybrid beschikt over 10 versnellingen (Shimano Deore) en Shimano SLX schijfremmen. De elektrische fiets is leverbaar als herenfiets (framematen 52, 57 en 61 cm) en als damesfiets (49, 53 en 77 cm).


-->