Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , » Gazelle elektrische fietsen (e-bikes)

Gazelle elektrische fietsen (e-bikes)

Gazelle elektrische fietsen

Gazelle heeft bijzonder veel e-bikes in zijn collectie. Het zijn zeer goede elektrische fietsen, bijna allemaal voorzien van een comfortabele middenmotor, maar al deze Gazelle elektrische fietsen hebben hun eigen unieke kenmerken en soms speciale toepassingen.

Zo maakt Gazelle elektrische stadsfietsen, toerfietsen, moederfietsen, lifestyle fietsen en veel meer. Hieronder vind je een overzicht van alle Gazelle elektrische fietsen.

 

Gazelle Grenoble HMB

De Gazelle Grenoble HMB is een comfortabele Gazelle e-bike. Het is een alleskunner die zowel geschikt is voor dagelijks woon-werk verkeer, voor een boodschapje in stad of dorp of voor een lekker lange fietstocht. Zoals veel Gazelle elektrische fietsen beschikt de Grenoble HMB over een Bosch middenmotor.

Gazelle Grenoble e-bike

Gazelle Grenoble e bike


De accu is bijna onzichtbaar in het frame opgenomen (maar je klikt hem er wel gewoon van af om deze binnenshuis op te laden). Door de plek van de accu en de fietsmotor bij de trapas heeft de Gazelle Grenoble e-bike een laag zwaartepunt waardoor deze elektrische fiets heel stabiel op de weg ligt.

Zoek je een comfortabele allround e bike, kijk dan vooral eens naar de Gazelle Grenoble.


Gazelle Ultimate

De Gazelle Ultimate is een elektrische fiets voor lange afstanden. Het is een heel sportieve e bike die bijzonder comfortabel rijdt. Door de geïntegreerde accu en motor in de trapas zie je nauwelijks dat dit een e-bike is. Bovendien zijn de kabels van de Gazelle elektrische fiets subtiel in balhoofd en frame geïntegreerd.

De brede 47 mm banden geven de fiets niet alleen een stoer uiterlijk, maar zorgen ook voor een stabiele wegligging, veiligheid en rijcomfort. Ook de geveerde voorvork draagt bij aan het hoge comfort van deze Gazelle e-bike. De Gazelle Ultimate biedt een perfecte combinatie van sportiviteit en comfort.

Gazelle Ultimate e bike

Gazelle Ultimate e bike


Als gewone e-bike en als speed pedelec
Deze Gazelle  elektrische fiets is er niet alleen als "gewone e-bike" maar ook als speed pedelec (fast e-bike), de Gazelle Ultimate Speed. Met deze snelle e-bike kun je een snelheid van wel 45 kilometer per uur halen.

De Gazelle Ultimate e-bike beschikt over een Bosch middenmotor. De Ultimate is verkrijgbaar met fietsketting of belt-drive, met 8 of 10 versnellingen en dus ook als Gazelle speed pedelec.


Gazelle Ami

Zoek je een elektrische fiets met een heel lage en ruime instap? Kijk dan vooral eens naar de Gazelle Ami e-bike. Dankzij deze instap en 26 inch banden is dit een extra veilige fiets waarop je makkelijk kan opstappen en afstappen. Dit maakt de Gazelle Ami vooral bij ouderen tot een populaire elektrische fiets.

Gazelle Ami e bike

Gazelle Ami e bikeOok de Shimano Steps middenmotor draagt bij aan een stabiele wegligging. Bovendien zorgt een middenmotor voor een heel natuurlijke trapondersteuning.

Gazelle Medeo

De Gazelle Medeo is een unieke combi van een elektrische toerfiets en een elektrische stadsfiets. Deze e-bike heeft de sportiviteit en het comfort van een hybride fiets maar ook het praktische gebruiksgemak van een stadsfiets.

Voor een elektrische fiets is de Gazelle Medeo uitzonderlijk licht. Mede hierdoor is deze Gazelle e-bike heel wendbaar en makkelijk te besturen. In druk stadsverkeer is dat bijzonder aangenaam.

Gazelle Medeo e bike

Gazelle Medeo e bikeDankzij de brede banden, middenmotor en verende voorvork rijdt deze Gazelle elektrische fiets comfortabel onder alle omstandigheden. Ook op slecht wegdek en bij klimmetjes. Ook de plaats van de afneembare accu (in het frame) zorgt voor meer comfort en een beter weggedrag en stabiliteit door de gunstige gewichtsverdeling.

Gazelle Paris

Een eenvoudige maar heel functionele en comfortabele e bike, zo kun je de Gazelle Paris elektrische fiets beschrijven. Een mooie degelijke e-bike die is voorzien van een middenmotor voor een optimale elektrische ondersteuning. Van alle fietsmotoren biedt de middenmotor het meeste comfort, de kracht op de juiste plek (de trappers) en daarmee het meest natuurlijke gevoel van fietsen.

Gazelle Paris e bike

Gazelle Paris e bikeDe Gazelle Paris e-bike heeft een lage instap en een stabiel stijf frame. Dat maakt de Gazelle Paris tot een veilige elektrische fiets die bovendien erg comfortabel fietst dankzij de plaats van de motor, de verende voorvork en de zeven Shimano Nexus versnellingen.

Gazelle Chamonix HMS

De Gazelle Chamonix behoort tot de meest populaire Gazelle fietsen. Als Gazelle Chamonix is deze lichte sportieve Gazelle fiets ook als e-bike te koop. Deze versie met elektrische trapondersteuning beschikt over een Shimano middenmotor.

De Gazelle Chamonix HMS is een echte allround e-bike, een goede elektrische fiets voor zowel korte als lange ritten. De fiets rijdt sportief, maar is ook heel comfortabel. Onder andere door de verende voorvork, de brede banden, het comfortabele zadel en de goede gewichtsverdeling van de afneembare accu in het frame en de middenmotor in de trapas.

Gazelle Chamonix elektrische fiets

Gazelle Chamonix e bike


is een lichte sportieve fiets die ook licht en comfortabel fietst. De Gazelle Chamonix is een echte allround fiets. Geschikt voor dagelijkse ritjes, maar ook comfortabel bij het afleggen van grote afstanden. Dankzij een comfortabel verende voorvork,  brede banden en een comfortabel zadel rijdt deze fiets ook geweldig op een slechte ondergrond.


Gazelle Orange HMB

De Gazelle Orange maakt al tientallen jaren deel uit van het Gazelle fietsen assortiment. Maar natuurlijk is deze allround fiets met zijn tijd meegegaan. Zo is de Orange ook in meerdere e-bike versies te koop. De elektrische fietsen uit deze Gazelle Orange HMB serie zijn voorzien van de krachtige Bosch middenmotor die we bij de meeste Gazelle elektrische fietsen tegen komen.

Gazelle Orange fiets

Gazelle Orange e bike

De Gazelle Orange HMB wordt gekenmerkt door een ergonomisch design en een stijf frame. De instap van deze praktische e-bike is breed en laag. Mede hierdoor is de Gazelle Orange HMB  ook bij ouderen zeer in trek.

Meer Gazelle elektrische fietsen

En zo maakt Gazelle nog meer elektrische fietsen. Kijk maar in deel 2 van het overzicht Gazelle elektrische fietsen.  

Je vindt daar ook de specials zoals elektrische transportfietsen, elektrische bakfietsen, elektrische moederfietsen en e-bikes met een zeer ruimte instap.


Foto bovenaan: Gazelle Orange e-bike
Alle foto's: Gazelle fietsen
-->