Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , » Gazelle e-bikes (deel 2, meer Gazelle elektrische fietsen)

Gazelle e-bikes (deel 2, meer Gazelle elektrische fietsen)

Gazelle elektrische fietsen e-bikes

In het overzicht Gazelle elektrische fietsen deel 1 keken we naar een aantal goede Gazelle e-bikes zoals de e-bike versies van de Gazelle Orange, de Gazelle Grenoble, de Gazelle Paris en de Gazelle Ultimate. In dit tweede deel nog meer goede Gazelle elektrische fietsen.

Hieronder kijken we naar allround Gazelle e-bikes als de Gazelle Chamonix, 
maar ook naar elektrische stadsfietsen als de Gazelle CityGo en de Gazelle Esprit, naar de Gazelle Bloom elektrische familiefiets en naar elektrische transportfietsen als de Gazelle HeavyDutyNL en de Gazelle PuurNL. Ook hebben we de Gazelle Balance e-bike met extra ruime en lage instap en de Gazelle Makki elektrische bakfiets.

Gazelle Chamonix HMS

We beginnen dit tweede deel met de Gazelle Chamonix HMS. Van deze Chamonix e-bike brengt Gazelle meerdere modellen uit. Gazelle maakt deze elektrische fiets in varianten met 5, 7 en 10 versnellingen, Al deze Gazelle Chamonix e-bikes beschikken over een Shimano middenmotor. 


Gazelle Chamonix e-bike

Gazelle Chamonix e-bike


De Gazelle Chamonix is een mooie fiets om te zien. Dat het een elektrische fiets is valt nauwelijks op. De accu past perfect in het midden van het frame zomder dat het frame daar dik oogt. Ook de Shimano middenmotor valt niet op. De accu laat zich makkelijk losklikken als je hem binnen in huis wilt opladen. Dit is een veel mooiere plaats voor een accu dan onder de bagagedrager.

De Gazelle Chamonix e-bike is een allround elektrische fiets. Zowel als stadsfiets als toerfiets heel makkelijk en comfortabel te gebruiken. De verende voorvork, de brede banden, het fijne zadel, de middenmotor, ze dragen allemaal bij aan het hoge rijcomfort van deze Gazelle elektrische fiets.

Gazelle CityGo HMS

Gazelle verkoopt de CityGo (zoals de naam al doet vermoeden) als stadsfiets. En voor gebruik in de stad is dit inderdaad een een geweldige Gazelle fiets. Maar dat wil niet zeggen dat deze Gazelle buiten de stadsgrenzen zijn mannetje niet staat. Integendeel! Ook voor langere fietstochten is dit een prima Gazelle fiets. Er is dan ook een e-bike versie van de Gazelle City Go uitgebracht.


Gazelle CityGo elektrische stadsfiets

Gazelle City Go elektrische stadsfiets


Deze Gazelle elektrische fiets maakt evenals de Gazelle Chamonix e-bike gebruik van een Shimano Steps middenmotor. En ook bij de Gazelle CityGo HMS is de accu op het frame aangebracht. Bij de CityGo e-bike is de accu echter wel als dusdanig goed herkenbaar.

Dat deze Gazelle elektrische fiets als elektrische stadsfiets is ontworpen kun je zien aan de fietsstalling-proof voorzieningen. De koplamp en achterlamp zijn helemaal geïntegreerd en kunnen zodoende niet beschadigd worden als er tegenaan gestoten wordt. De kabels zijn in het frame weggewerkt zodat ze niet kunnen blijven halen. Ook worden er twee sloten meegeleverd (ringslot en kettingslot), dus niet alleen tegen schade maar ook tegen diefstal is deze Gazelle elektrische stadsfiets beschermd.


Gazelle Esprit HFB

De hippe maar ook heel betaalbare Gazelle Esprit HFB is een Gazelle e-bike die vooral bij jongeren erg in trek is. Het is een goede degelijke Gazelle fiets met een Bafang voorwielmotor. 


Gazelle Esprit elektrische fiets

Gazelle Esprit elektrische fiets


De Bafang voorwielmotor is een voordelige fietsmotor en dat merk je aan de verkoopprijs van de Gazelle Esprit HFB. Deze behoort tot de goedkope Gazelle elektrische fietsen. Maar desondanks is het een goede en complete elektrische fiets, met de bekende goede Gazelle kwaliteit.

Gazelle Bloom HMS

De Gazelle Bloom is een moederfiets / mammafiets / familiefiets / gezinsfiets. Dat zijn allemaal dezelfde benamingen voor een fiets die extra ruimte en voorzieningen biedt om kinderen en boodschappen goed en veilig op de fiets te vervoeren. De Gazelle Bloom HMS is de elektrische fiets in deze serie. Deze elektrische familiefiets is voorzien van een Shimano Steps middenmotor.

Gazelle Bloom elektrische moederfiets

Gazelle Bloom elektrische moederfiets


Het is een prima fiets voor vaders en moeders, want de Gazelle Bloom elektrische fiets biedt alle mogelijkheden voor kinderzitjes. Tussen stuur en zadel is extra veel ruimte voor het voorzitje, de sterke achterdrager is klaar voor een achterzitje, het frame is sterk en robuust, voor de boodschappen beschikt de Gazelle e-bike over een voordrager en het stuurslot en de standaard met dubbele poot maken veilig parkeren, zonder vallen, mogelijk.  Ook is de instap ruim en redelijk laag. 


Gazelle HeavyDutyNL HMB

De e-bike versie van de populaire Gazelle HeavyDuty transportfiets beschikt over een Bosch middenmotor. Een middenmotor is heel luxe voor een transportfiets want een middenmotor is duurder dan een voorwielmotor of achterwielmotor. Maar ook een stuk beter. Een middenmotor brengt de kracht beter over (omdat hij direct op de trappers werkt) en voelt daardoor ook natuurlijker en plezieriger aan.Dat is god te merken bij de Gazelle HeavyDutyNl. De beste elektrische transportfiets van dit moment.

Gazelle HeavyDutyNL elektrische transportfiets

Gazelle HeavyDutyNL elektrische transportfiets


De Gazelle HeavyDutyNL HMB elektrische fiets is een echte transportfiets met niet alleen een stevige voordrager, maar ook een stevige achterdrager. Bovendien ziet deze e-transportfiets er mooi en verzorgd uit.

Gazelle PuurNL HFB

Een andere Gazelle elektrische transportfiets is de Gazelle PuutNK HFB. Deze Gazelle e-bike is wel voorzien van een voorwielmotor en mede daarom goedkoper dan de Gazelle HeavyDutyNL e-bike.


Gazelle PuurNL elektrische transportfiets

Gazelle PuurNL elektrische transportfiets


Een ander groot verschil tussen de beide elektrische transportfietsen is het meer klassieke transportfiets design van de Gazelle PuurNL elektrische fiets. De Gazelle PuurNL HFB oogt stoer en robuust. Vooral in het zwart is deze Gazelle elektrische transportfiets retro om te zien.

Maar vergis je niet, onder het retro uiterlijk van de Gazelle Puur gaat een moderne fiets schuil. Met een lichtgewicht frame, versnellingen, handrem en terugtraprem en natuurlijk de Bafang e-bike motor.

Gazelle Miss Grace HMB

Een Gazelle transportfiets speciaal voor meisjes en vrouwen is de Gazelle Miss Grace. Onder de naam Gazelle Miss Grace HMB is deze damesfiets ook als elektrische transportfiets te koop. De Gazelle Miss Grace HMB haalt zijn trapondersteuning uit dezelfde Bosch middenmotor als de Gazelle HeavyDutyNL elektrische transportfiets.

Gazelle Miss Grace e-bike
Gazelle Miss Grace e-bike


De accu van de Gazelle Miss Grace e-bike bevindt zich onder de bagagedrager. Dat is meteen een verschil met de niet elektrische Gazelle Miss Grace, die standaard zonder achterdrager geleverd wordt (deze is wel optioneel te bestellen). 

Gazelle Balance

Ben je op zoek naar een elektrische fiets met een zo'n ruim en laag mogelijke instap? Dan is de Gazelle Balance een absolute aanrader. Een e-bike van hoge kwaliteit met een wel heel royale instap. Heel veilig voor ouderen en andere mensen die moeite hebben met opstappen en afstappen van de fiets. Je zet heel makkelijk je voeten op de grond bij deze fiets, bijvoorbeeld bij een stoplicht.

Gazelle e-bike ruime instap

Gazelle Balance e-bike met ruime instap


Ook op andere op punten is dit een heel goede elektrische fiets, met onderdelen van prima kwaliteit. Zoals bijvoorbeeld de Panasonic voorwielmotor. Comfort, veiligheid en gebruiksgemak stonden vooraan bij de ontwikkeling van de Gazelle Balance elektrische fiets met ruime instap, maar de andere eigenschappen zijn niet verwaarloost.

Gazelle Makki elektrische bakfiets

Tot slot een compleet ander soort Gazelle elektrische fiets. De Gazelle Makki is een elektrische bakfiets met een Bosch middenmotor. Deze elektrische Gazelle bakfiets heeft een unieke hoge bak die de kinderen optimaal beschermt.

Gazelle Makki elektrische bakfiets

Gazelle Makki elektrische bakfiets


Voor de Gazelle elektrische bakfiets zijn tal van accessoires te koop zoals een voorbank, adapters voor het plaatsen van een autostoeltje of fietsstoeltje in de bak en een regenhuif.

Zie ook:

Foto bovenaan: Gazelle Chamonix e-bike
Alle foto's:  Gazelle Fietsen
-->