Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » » Gazelle fietsen. Informatie en aanbiedingen.

Gazelle fietsen. Informatie en aanbiedingen.

Gazelle is een Nederlandse fietsfabrikant die fietsen van bijzonder hoge kwaliteit maakt. Gazelle fietsen behoren zeker niet tot de goedkoopste fietsen, maar hun kwaliteit zorgt er voor dat deze fietsen iedere cent waard zijn.

Het aanbod aan Gazelle fietsen bestaat vooral uit stadsfietsen, elektrische fietsen en toerfietsen. Maar ook andere modellen zoals moederfietsen, omafietsen en transportfietsen worden door Gazelle gemaakt.

Wil je weten bij waar je Gazelle fietsen goedkoop kunt kopen? Kijk dan bij de aanbiedingen van Gazelle fietsen. Daar vind je de online aanbiedingen van de beste winkels met Gazelle fietsen. Hier koop je de Gazelle fietsen vaak met een zeer hoge online korting.

Hieronder kijken we naar het fietsmerk Gazelle, en naar de geschiedenis van deze Nederlandse fietsfabrikant.

De Gazelle fietsenfabriek staat in het Gelderse Dieren. Circa 450 medewerkers maken daar jaarlijks meer dan 300.000 fietsen. Gazelle is daarmee de grootste fietsfabrikant van Nederland. Een prima prestatie want Nederland kent vele goede en grote fietsfabrikanten.

Geschiedenis van Gazelle

Gazelle is een oud bedrijf. Het werd in 1892 opgericht als Kölling en Arentsen. In eerste instantie importeerde men fietsen uit Engeland, maar al na een paar jaar gingen Kölling en Arentsen deze zelf maken. De naam Gazelle werd in 1902 voor het eerst gebruikt.

Naast fietsen maakte Gazelle vroeger ook bromfietsen, motorfietsen en zelfs auto's, Gazelle was zijn tijd vooruit want in 1958 brachten ze al een elektrische auto op de markt en in 1970 presenteerde Gazelle op de Autorai een kleine stadsauto waarbij de inzittenden konden instappen door de hele voorkant naar voren te klappen.

)

Maar door de jaren heen waren de Gazelle fietsen altijd het belangrijkste product van het bedrijf. Gazelle veranderde sinds 1971 een paar maal van eigenaar. Sinds 2011 is het bedrijf eigendom van Pon Holding, dat ondermeer importeur is van Volkswagen.

Bij de bovenstaande link naar aanbiedingen van Gazelle fietsen vind je beschrijvingen van alle actuele Gazelle fietsen en aanbiedingen van al deze Gazelle fietsen en Gazelle e-bikes.

-->