Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , » Maak van je fiets een transportfiets met een universele voordrager

Maak van je fiets een transportfiets met een universele voordrager

Wil je een fiets met voordrager? Maar heb je al een goede fiets? Dan hoef je geen transportfiets te kopen. Een universele voordrager past gewoon op je huidige fiets.


Fiets met universele voordrager

Maak van een gewone fiets een transportfiets met een universele voordrager van Basil, Steco, Yepp, Popal, Ventura of een ander goed merk dat goede universele voordragers maakt. Kijk hier voor alle informatie


Veel van deze merken, zoals Basil, Fastrider en Yepp, zijn grote fabrikant van fietstassen, fietsmanden en fietskratten. Daarnaast bieden ze handige voordragers waarmee je hun manden en kratten op vrijwel iedere fiets kunt gebruiken. Ook de kratten en manden van andere fabrikanten kun je op deze universele voordragers gebruik


Makkelijk zelf monteren

Zo'n universele voordrager is heel eenvoudig zelf op een fiets te monteren. De montage kan per voordrager verschillen, maar vaak worden ze geleverd met twee stuurhaken en met beugels voor montage op de vooras. Deze laatste kunnen niet gebruikt worden bij fietsen met verende voorvorken.

Bij veel van deze voordragers kun je koplamp van de fiets kun je gewoon blijven gebruiken dankzij een bevestigingsoog voor de fietslamp. De universele voordrager is te gebruiken op fietsen met hoge en lage sturen omdat deze beschikt over verstelbare stuurhaken.

Universele voordrager fiets

Heel wat goedkoper dan een andere (transport)fiets

Een universele voordrager is een uitkomst voor iedereen die graag een transportfiets zou willen hebben, maar nog over een goede fiets beschikt. Deze fiets kun je dan gewoon blijven gebruiken en dit is een heel wat goedkopere oplossing dan een nieuwe fiets. Een voordrager is al te koop voor prijzen vanaf 20 euro.

Maar geen volwaardige transportfiets

Na het plaatsen van de universele voordrager heb je een... fiets met voordrager. Maar het is geen echte transportfiets. Wil je een volwaardige transportfiets dan zal je ook een dubbele fietsstandaard moeten aanbrengen. En ook een stuurslot maakt eigenlijk deel uit van een goede transportfiets.

Zonder dubbele standaard en stuurslot staat de fiets minder stabiel als je hem parkeert. Maar onder het fietsen zal je het verschil niet merken. Je moet er dus alleen wel opletten de tas of andere bagage uit de krat of mand te halen als je de fiets met voordrager parkeert.

Kijk in het bovenstaand overzicht (onder meer informatie en actuele prijzen) voor alle goede voordragers op de markt en hun lage prijs.

Zie ook


Onderwerp:
Mis je een voordrager op de fiets? Met een universele voordrager maak je van je stadsfiets een soort transportfiets. Je kan dan een fietskrat, fietsmand, fietstas of bagage op de voordrager plaatsen. Handig, want een universele voordrager is een stuk goedkoper dan de aanschaf van een transportfiets.

-->