Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » » Omafiets met versnellingen

Omafiets met versnellingen

Aanbiedingen van omafietsen die over versnellingen beschikken. Bij een omafiets is dat lang niet altijd het geval. Daarom hier aandacht voor omafietsen waarbij je wel kunt schakelen.

Aanbiedingen van omafietsen die over versnellingen beschikken.

De "echte" klassieke omafiets beschikt niet over versnellingen. Maar is dat fijn? Veel gebruikers van een omafiets missen de mogelijkheid om te schakelen als ze tegenwind hebben of een brug of heuvel moeten beklimmen. Vind je dat een nadeel? Dan is het goed te weten dat er ook omafietsen met versnellingen zijn.

Voordelig omafietsen met versnellingen kopen

Zoek je een goede betaalbare omafiets met een schakelsysteem?. Kijk bij het overzicht met omafietsen en kies daar voor de optie "1 tot 5 versnellingen". 

Je ziet dan circa 60 omafietsen die over versnellingen beschikken (meestal 3).  Het gaat daarbij vooral om fietsen van Altec, Avalon, Wheelerz, Volare, Villette en andere bekende fiets budget merken.

Kijk hier onder voor nog veel meer omafiets aanbiedingen.

Hieronder heb ik meer informatie over de omafietsen met versnellingen.

3 of meer versnellingen

Deze bovenstaande omafietsen hebben vrijwel altijd 3 versnellingen. Dat komt omdat deze fietsen eigenlijk altijd gebruik maken van een Shimano Nexus 3 of versnellingsnaaf. 

Bij de Shimano Nexus 3 fietsen fiets je voornamelijk in de middelste versnelling. Op deze tweede versnelling is de omafiets dan ook optimaal afgesteld. Het is de direct drive versnelling waarbij het binnenwerk van de naaf gelijk opdraait met het achterwiel. Heb je wind mee, heb je haast of ga je heuvel af dan kun kiezen voor de zwaardere derde versnelling. Wegrijden bij het stoplicht of fietsen heuvelop of met zware tegenwind gaat beter in de eerste versnelling.

Meer zeldzaam zijn de omafietsen met 7 versnellingen. Bij de Shimano Nexus 7 versnellingsnaaf heb je meer keuze uit versnellingen (zeven). Met een lichtere en een zwaardere versnelling dan bij de 3 versie. Een direct drive versnelling ontbreekt hier. 

Die is wel aanwezig bij de Shimano Nexus 8 versnellingsnaaf, maar die komt nog veel minder voor bij omafietsen omdat deze duurder is.

Zie ook: tips omafietsen
Foto: Shimano schakelbediening op een Wheelerz omafiets

Onderwerp:
Vaak heeft een omafiets geen versnellingen. Mede daarom is de fiets een omafiets. Toch zijn er ook omafietsen met versnellingen. Kijk hier voor aanbiedingen van zo'n moderne omafiets.

-->