Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » » Omafietsen met versnellingen

Omafietsen met versnellingen


De "echte" klassieke omafiets beschikt niet over versnellingen. Maar is dat fijn? Veel gebruikers van een omafiets missen de mogelijkheid om te schakelen als ze tegenwind hebben of een brug of heuvel moeten beklimmen. En dat terwijl er volop omafietsen met versnellingen zijn.

Hieronder hebben we de omafietsen met versnellingen bij de belangrijkste online fietsenwinkels op een rijtje gezet. Onderstaande links brengen je naar hun aanbod aan omafietsen met versnellingen, en vrijwel altijd met een heel hoge korting,

Voordelig omafietsen met versnellingen kopen


3 of 7 versnellingen

Deze omafietsen hebben vrijwel altijd 3 of 7 versnellingen. Dat komt omdat ze eigenlijk altijd gebruik maken van een Shimano Nexus 3 of Shimano Nexus 7 versnellingsnaaf. 

Bij de Shimano Nexus 3 fietsen fiets je voornamelijk in de middelste versnelling. Op deze tweede versnelling is de omafiets dan ook optimaal afgesteld. Het is de direct drive versnelling waarbij het binnenwerk van de naaf gelijk opdraait met het achterwiel. Heb je wind mee, heb je haast of ga je heuvel af dan kun kiezen voor de zwaardere derde versnelling. Wegrijden bij het stoplicht of fietsen heuvelop of met zware tegenwind gaat beter in de eerste versnelling.

 Bij de Shimano Nexus 7 versnellingsnaaf heb je meer keuze uit versnellingen (zeven). Met een lichtere en een zwaardere versnelling dan bij de 3 versie. Een direct drive versnelling ontbreekt hier. Die is wel aanwezig bij de Shimano Nexus 8 versnellingsnaaf, maar die komt veel minder voor bij omafietsen omdat deze duurder is.

Zie ook: tips omafietsen
Foto: Shimano schakelbediening op een Wheelerz omafiets

Onderwerpen:
Omafiets, omafietsen met versnellingen, moderne omafiets.

-->