Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , , » Stokvis Ranger toerfiets onder de 200 euro (review)

Stokvis Ranger toerfiets onder de 200 euro (review)


De Stokvis Ranger Touring is een goedkope toerfiets die online onder de 200 euro wordt aangeboden (al is de adviesprijs wel dubbel zo hoog). Hoe goed is een toerfiets in die lage prijsklasse?


Een toerfiets is een fiets die tussen de racefiets en de stadsfiets gepositioneerd is. Deze sportieve lichte fietsen worden dan ook wel hybride fietsen genoemd. Het zijn multifunctionele fietsen die zowel voor dagelijks gebruik als voor lange sportieve fietstochten geschikt zijn.

De Nederlandse fietsfabrikant Stokvis plaatst hun Ranger Touring in dat segment. Ze beschrijven deze fiets zelf als ideale oer-hybride voor in de stad en daar buiten. Laten we hier eens naar deze claim kijken.


Een zeer lage prijs

Wat het meest opvalt is de prijs van de Stokvis Ranger Touring. De adviesprijs van 399 is al goedkoop voor een stadsfiets, laat staan voor een hybride. Bovendien wordt de fiets online met een heel hoge korting verkocht. Op het moment van schrijven kun je deze fiets voor 199 euro kopen . Voor dat weinige geld wordt hij ook nog gratis thuis afgeleverd.
Kijk bij de aanbiedingen van Stokvis fietsen.Zes versnellingen

De Stokvis Ranger Touring beschikt over een Shimano Tourney schakelsysteem met zes versnellingen. Voor een toerfiets is dat niet heel veel, maar de gemiddelde Nederlandse fietser zit niet echt om meer versnellingen te wachten. Voor een recreatieve fietstocht is zes versnellingen genoeg.

Compleet

De remmen van deze fiets zijn veilige en krachtige V-brakes (blokjesremmen). De fiets wordt geleverd met verlichting, spatborden en een bel. Dat klinkt logisch, maar bij sommige goedkope fietsen wordt op dit soort onderdelen bespaard. Ook is er een gel-zadel aanwezig op deze goedkope maar complete toerfiets.


Geen keuzestress

Voor mensen met keuzestress is dit ook een heel goede fiets. Hij is er als damesfiets en als herenfiets, maar elk in maar één variant en in één kleur. Voor de Stokvis Ranger Touring herenfiets is dat zwart, voor de damesfiets wit.

Kijk bij de aanbieding bovenaan voor deze sportieve toerfiets tegen de actueel laagste prijs.

Zie ook: Meer tips hybride fietsen
-->