Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , » Je smartphone opladen tijdens het fietsen

Je smartphone opladen tijdens het fietsen


Je smartphone opladen tijdens het fietsen. Dat kan met een aantal nieuwe modellen Cortina fietsen. Deze beschikken over een USB-poort in de stuurpen.

Door te trappen kun je je mobiele telefoon opladen. Een meer Hollandse manier van je telefoon opladen is niet te bedenken (nou ja, op een windmolen na dan). Zo'n fiets met USB-poort past helemaal in de filosofie van het hippe Nederlandse fietsmerk Cortina.

De USB-poort is te vinden in een aantal modellen Cortina fietsen. Bijvoorbeeld in nieuwe versies van de Cortina Blau en de Cortina Speed. Hieronder wat meer info over deze Cortina fietsen.

Cortina Blau

De Cortina Blau is een heel modern uitziende fiets die zowel als damesfiets als herenfiets te koop is. De USB-poort is te vinden in de stuurstang van een nieuwe versie (model 2016) van deze hippe fiets die is voorzien van 8 in plaats van 2 versnellingen. Maar de grootste aanpassing is wel dat deze stadsfiets wordt aangedreven met behulp van een riem in plaats van een fietsketting (beltdrive). Ook deze Blau is niet blauw maar metalic zilver en grijs van kleur.

Ook de Cortina Speed is vanaf modeljaar 2016 te koop met een beltdrive en USB-poort.
-->