Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » » Test: Fietsendragers dak

Test: Fietsendragers dak


Bijna alle fietsendragers worden op de trekhaak geplaatst. Maar ook het dak van de auto is nog altijd een optie. Vooral voor racefietsen en mountainbikes.


Let op het gewicht

Het nadeel van een fietsendrager op het dak is namelijk het maximaal te dragen gewicht. De fietsendrager, maar vooral het dak, hebben namelijk een maximaal te dragen gewicht. En dat gaat meestal niet verder dan 20 kilo.

Dat betekent dat je met een fietsendrager op het dak volgens de voorschriften maar één racefiets of mountainbike kunt meenemen. Een toerfiets of stadsfiets kan ook wel, maar voor een elektrische fiets is de beperking van 20 kilo vaak een belemmering.

Voordelen fietsendrager dak

Maar natuurlijk heeft zo'n fietsendrager op het dak van de auto ook zijn voordelen. Ten eerste is zo'n dak fietsendrager veel goedkoper en je hebt natuurlijk geen trekhaak nodig. En een goede fietsendrager voor het dak is heel veilig.

Beste fietsendrager dak uit de test

Maar wat is een goede fietsendrager voor op het dak? Tip: Kijk op de fietsendrager testen op TestResults.nl voor de meest recente fietsendrager tests. Ook voor fietsendragers voor op het dak van de auto.
Tip: Op Beste Fietsendrager Kopen vind je de goedkoopste aanbieders, de fietsendrager top 10 en nog veel meer informatie en tips voor bij het kiezen en kopen van een goede fietsendrager tegen de laagste prijs.


Foto: Thule
-->