Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » » De beste opa fietsen

De beste opa fietsen

De opa fiets is de wat minder bekende heren variant van de oma fiets. Hoewel er lang niet zoveel verschillende opa fietsen als oma fietsen op de markt zijn hebben veel fietsfabrikanten wel één of meer opa fietsen in hun assortiment.


Wij kijken hier naar de beste opa fietsen van enkele goede merken.

Wij hebben deze opa fietsen op prijs en kwaliteit geselecteerd.

Batavus Old Dutch
Batavus brengt met de Old Dutch een opa fiets op de markt die nauwelijks duurder is dan de opa fietsen van goedkope merken. Maar de Batavus Old Dutch biedt wel de bekende uitstekende Batavus kwaliteit.De Batavus Old Dutch is een echte opafiets. Dat betekent een supersterk stalen frame, veel chroom, dikke IRVS spaken, een gesloten kettingkast, een terugtraprem en een jasbeschermer. De klassiek ogende lampen verbergen wel LED-verlichting want een klassieke opa fiets of niet, we willen wel profiteren van de voordelen van de nieuwste ontwikkelingen.

Let op! Alleen de Batavus Old Dutch N3, met drie versnellingen en handremmen, is als herenmodel (dus als opa fiets) leverbaar.

Richtprijs (online): 395 euro (met versnellingen)
Kijk hier voor de laagste actuele prijs

Cortina Tour
Dat geldt ook voor de opa / oma fiets van Cortina. Ook van de Cortina Tour is alleen de luxere versie met versnellingen als opa fiets leverbaar. Deze Cortina Tour de Luxe heeft veel overeenkomsten met de opa fiets van Batavus. Ook de prijs is vergelijkbaar.

Als je beide opa fietsen naast elkaar ziet staan zie je duidelijk dat de Cortina de echte ouderwetse opafiets looks heeft. Daarmee vergeleken wordt de Batavus Old Dutch meer een zwartgeverfde stadsfiets.


De Cortina opa fiets heeft een authentieke kettingkast en jasbeschermers van lakdoek. Mooi aan de Cortina Tour de Luxe zijn ook het bruine lederen zadel en handsvatten en de ouderwetse maar zeer stabiele klapstandaard.

Richtprijs (online): 395 euro (met versnellingen)
Kijk hier voor de laagste actuele prijs

Avalon opafiets
Wil je een opa fiets voor een heel lage prijs? Of zoek je een herenmodel zonder versnellingen? Dan is de Avalon een aanrader. Vanaf zo'n 230 euro heb je al een opa fiets van dit merk dat helemaal in opa en oma fietsen gespecialiseerd is.Authentieker en klassieker dan de Avalon opa fietsen kan niet. Dit zijn heel echte opa fietsen voor zeer weinig geld.
Richtprijs (online): 230 euro
Kijk hier voor de laagste actuele prijs

Zie ook: Meer opafietsen
-->