Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , » Gazelle Ultimate S8: Beste toerfiets Nationale Fietstest

Gazelle Ultimate S8: Beste toerfiets Nationale FietstestDe Telegraaf, De Fietsersbond en De Consumentenbond hebben in het kader van de Nationale Fietstest hybride toerfietsen van onder andere Gazelle, Batavus en Koga getest en bij deze toerfietsen test is de Gazelle Ultimate S8 hybride fiets als beste toerfiets uit de test gekomen.

Let op! 
Dit is een fietstest uit 2016. Kijk bij de beste fietsen test voor actuele fiets testen.


Met overmacht want de Gazelle Ultimate S8 scoorde een 8,6 als cijfer. Dat is aanmerkelijk beter dan de nummers twee en drie uit de test, de Koga F3 (7,9) en de Batavus Fuze (7,8). Hierbij moet wel gezegd worden dat de Batavus bijna de helft goedkoper is. Kijk bij de goedkope fietswinkels voor de actuele laagste prijzen van al deze fietsen.

Gazelle Ultimate S8 de beste toerfiets

Maar de Gazelle Ultimate S8 is dan ook een luxe toerfiets, met een carbon aandrijfriem (beltdrive) in plaats van een fietsketting, hydraulische schijfremmen en Shimano Alfine schakelsysteem met 8 versnellingen. Gazelle heeft duidelijk niet op de kwaliteit bezuinigd!De Nationale Fietstest 2016 gaf de Gazelle Ultimate S8 dan ook op vier van de vijf onderdelen het maximum van vijf sterren. Rijgedrag, styling, afmontage en remmen konden niet hoger gewaardeerd worden. Alleen de verlichting scoorde wat lager.

De Gazelle Ultimate S8 is ook verkrijgbaar als elektrische fiets.

Kijk voor de laagste prijzen bij de beste goedkope fietswinkels hierboven.

Zie ook: Meer tips hybride fietsen
-->