Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » » Fietshandschoenen voor zomer en winter

Fietshandschoenen voor zomer en winter

Goede fietshandschoenen zijn een must voor wie veel fietst, en niet alleen in de winter. Voor de zomer zijn er luchtige handschoenen die je tegen valpartijen en irritatie beschermen.


Maar het meest gebruikt zijn toch de fietshandschoenen voor de winter. Deze houden je handen tevens lekker warm. En daarvoor hoef je geen racefiets of mountainbike te berijden!

Fietshandschoenen zijn anders dan gewone handschoenen ontworpen om soepel het stuur mee vast te houden. Ook zijn ze vaak voorzien van een structuur die greep geeft op het stuur. Sommige zijn tevens voorzien van een gel pedding voor extra bescherming.


Warme handen met fietshandschoenen
Fietshandschoenen geven je heerlijk warme handen onder het fietsen. Dit maakt de handschoenen ook geschikt voor gebruik op een gewone fiets. Hou er rekening mee dat er zomerhandschoenen en winterhandschoenen zijn. Voor warme handen heb je echt winterhandschoenen nodig. Zomerhandschoenen voor op de fiets hebben soms geen vingers of slechts halve vingers en zijn dus uitsluitend bedoeld voor bescherming en houden je handen verder zo luchtig en koel mogelijk.

Winterhandschoenen voor op de fiets zijn waterdicht en houden de warmte juist vast.

Sommige fietshandschoenen voor de zomer beschikken over badstof op de vingers om zweet van het hoofd te wissen.

Bescherming door fietshandschoenen
Fietshandschoenen zijn er niet alleen om je handen warm te houden maar ook om je handen te beschermen. Bijvoorbeeld bij valpartijen. Tevens voorkomen ze valpartijen door je handen meer grip te geven op het stuur.

Ook voorkomen fietshandschoenen een tintelend en dood gevoel na uren op de fiets.

De beste fietshandschoenen
Populaire merken fietshandschoenen zijn Agu, Pearl Izumi en Campagnolo.

In het eerder genoemde overzicht kun je de beste online aanbieders vinden.

Zie ook: Meer Fietskleding tips
-->