Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » » Fietsendrager op de trekhaak

Fietsendrager op de trekhaak


Er zijn verschillende soorten fietsendragers, die op verschillende manieren aan de auto bevestigd worden. De meeste fietsendragers gebruiken daar de trekhaak voor. Dat heeft namelijk grote voordelen. Maar er zijn ook alternatieven.


Keuzehulp fietsendrager

Ben je op zoek naar de meest geschkte fietsendrager? Gebruik dan de Fietsendrager Keuzehulp van het Beste Fietsendrager Kopen. Deze site geeft je alle informatie over alle belangrijke fietsendragers en wijst je op een eenvoudige manier de weg naar de voor jou meest geschikte fietsendragers.


Waarom de fietsendrager op de trekhaak?

De meeste fietsendragers worden op de trekhaak bevestigd. Op die plek kan de auto namelijk het meeste gewicht dragen. Dat is belangrijk, want het gewicht speelt een  grote rol bij fietsendragers. De combinatie van meerdere fietsen met de fietsendrager zelf leveren namelijk heel wat kilo's op, vooral als het elektrische fietsen betreft. Let altijd goed op het te dragen gewicht als je een fietsendrager kiest!

De trekhaak is de plaats van de auto die het meeste gewicht kan hebben. Voor de trekhaak zijn zelfs fietsendragers beschikbaar die wel vier fietsen kunnen dragen.


Kantelbare fietsendragers

Zo'n fietsendrager op de trekhaak is natuurlijk erg lastig als je iets uit de achterbak wilt pakken. Dit probleem kun je voorkomen door te kiezen voor een kantelbare fietsdrager. Hierbij kun je de fietsendrager, inclusief fietsen, naar onderen klappen zodat je gewoon toegang tot de achterbak hebt.


Inklapbare fietsendragers

Het is ook handig als je de fietsendrager kunt inklappen als je deze niet gebruikt. Dat scheelt veel ruimte bij het opbergen.

Oprijgoot voor de fietsendrager

Heb je moeite om een fiets op en af de fietsendrager te tillen? Dan hoeft dat je niet van aanschaf te weerhouden. Je kunt voor de meeste modellen namelijk een oprijgoot kopen via welke je de fiets gewoon de fietsendrager oprijdt.

Uitbreidingsset voor meer fietsen op de fietsendrager

Van sommige fietsendragers zijn er uitbreidingssets te koop. Hiermee maak je bijvoorbeeld van een fietsendrager voor 2 fietsen een fietsendrager voor 3 fietsen.Geen trekhaak?

Heb je geen trekhaak? Dan zal je er één moeten laten plaatsen. Of je kiest voor een ander soort fietsendrager. Bijvoorbeeld voor op het dak van de auto of voor op de achterklep. En er zijn ook speciale fietsendragers voor op de caravan.

Kijk op het boven genoemde Fietsendragercenter voor alle fietsendragers, hun specificaties, hun prijs, hun voordelen en hun nadelen.


Zie ook: Tips, aanbiedingen, tests en informatie fietsendragers
Foto's: Thule fietsdragers

-->