Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , » Een losse accu elektrische fiets (fietsaccu) kopen

Een losse accu elektrische fiets (fietsaccu) kopen

Een elektrische fiets gaat aanmerkelijk langer mee dan diens fietsaccu. Hier tips voor bij het kopen van een nieuwe accu elektrische fiets.

fietsaccu Gazelle elektrische fiets

Ben je op zoek naar een vervangende accu voor je elektrische fiets? Of wil je misschien wel een extra accu voor je e-bike? Dan kun je deze fietsaccu ook los kopen.

Waar kun je een nieuwe accu voor je elektrische fiets kopen?

Een nieuwe vervangende accu voor je elektrische fiets is vaak niet zo makkelijk te vinden. Raar eigenlijk, want je gooit je e-bike natuurlijk niet weg als de fietsaccu te slecht wordt. 

Gelukkig zijn er diverse fietsenwinkels die online fietsaccu's aanbieden. Vaak koop je daar de fietsaccu's met een interessante korting. Kijk het overzicht aanbiedingen fietsaccu's  voor een andere accu voor je elektrische fiets.

De accu's voor alle gangbare fietsmotoren zijn daar te vinden. Het is de fietsmotor de bepaalt welke accu je nodig hebt. Je kunt er op motor selecteren (bijvoorbeeld Bosch, E-Motion, Impulse, Panasonic of Ecomo)

Vervangen van de fietsaccu

Een fietsaccu gaat veel minder lang mee dan de elektrische fiets waarop deze gebruikt wordt. Het is natuurlijk fijn dat de e-bike zo lang meegaat, maar zonder accu is het niets anders dan een zwaardere gewone fiets. En een heel dure fiets ook. Een fiets die je niet zomaar afdankt. Het vervangen van de fietsaccu is dan wel zo interessant. Weliswaar kost een nieuwe fietsaccu enkele honderden euro's, maar dat is altijd nog een stuk goedkoper dan zo'n peperdure nieuwe fiets.

En met een nieuwe accu kun je de elektrische fiets weer jarenlang gebruiken.

Een extra accu voor je elektrische fiets

Fiets je lange afstanden op je e-bike? Dan kan het interessant zijn een extra accu voor je elektrische fiets te kopen. Handig ook voor fietsvakanties. Natuurlijk is een extra accu een dure aanschaf, maar als je twee fietsaccu's gebruikt doe je er natuurlijk ook veel langer mee.

Levensduur van een fietsaccu

Zoals we al schreven, je kan er van uitgaan dat je elektrische fiets veel langer mee gaat dan de accu die er bij aanschaf op zit. De levensduur van een fietsaccu is van vele factoren afhankelijk, maar deze ligt normaal gesproken tussen de drie en zes jaar. Zoals bij iedere accu / oplaadbare batterij gaat de capaciteit dan achteruit. De accu stopt er niet ineens mee, maar je kunt er steeds minder lange afstanden mee rijden.

Levensduur accu verlengen

Niet alleen de kwaliteit van de accu zelf, maar ook de manier van gebruik is van invloed op hoe lang je van de accu van je elektrische fiets kunt profiteren. Kijk bij Zo doe je langer met je fietsaccu voor tips voor een langere levensduur van de accu van je elektrische fiets.

En heb je dan toch een nieuwe accu voor je elektrische fiets nodig? Kijk dan bij de bovenaan genoemde beste winkels voor een fietsaccu.

Zie ook: Meer tips elektrische fiets
Foto: Gazelle

Onderwerp:
Informatie over de levensduur van de fietsaccu en het kopen van een nieuwe fietsaccu voor je elektrische fiets.

-->