Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Elektrische fatbike aanbiedingen

Informatie over de elektrische fatbike (e-fatbike en speed fatbike) en aanbiedingen van speed fatbikes bij goedkope aanbieders om een fatbike goedkoop te kopen.Fatbike elektrisch Shengmilo

Fatbike elektrisch Shengmilo (speed fatbike)


De naam fatbike zegt het al. De fatbike is een "dikke fiets". Een fiets met een stevig robuust frame en dikke banden. Oorspronkelijk is de fatbike een offroad fiets, maar het dikke stoere uiterlijk spreekt zoveel mensen aan dat de fatbike ook als wegfiets populair is geworden.

Met name de elektrische fatbike is een populaire fatbike voor op de weg.

Aanbiedingen elektrische fatbikes
Maar let op, er is veel verschil in elektrische fatbikes. Veel e-fatbikes die als elektrische fatbike verkocht worden zijn een vouwfiets met een dik frame. Ook een "gewone" e-bike met een dik frame wordt vaak elektrische fatbike genoemd.


Elektrische fatbike Ouxi (speed fatbike)

Elektrische fatbike Ouxi (speed fatbike)Maar veel mensen die elektrische fatbike zoeken zijn willen een speed pedelec, oftewel een speed e-bike. Ze zijn op zoek naar een e-fatbike die een snelheid tot wel 35 of 50 km per uur kan halen (een speed fatbike). Deze elektrische fatbikes zijn een serieus alternatief voor het reizen met de auto of openbaar vervoer. Forenzen, studenten en scholieren zijn dol op deze snelle fatbikes.

Een belangrijk verschil tussen de snelle elektrische fatbike die de 25 a 50 km /u haalt en een elektrische fatbike die op 25 km / u is begrenst zit hem in de verkeersregels. Voor een snelle fatbike heb je een brommer/scooter rijbewijs nodig, je bent verplicht een helm te dragen en hebt een kenteken nodig. Voor de wet staat een speed fatbike namelijk gelijk aan een scooter.

Troy e-fatbike (max. 25 km u)
Troy e-fatbike (max. 25 km u)


Dus als je geen helm wilt dragen is een speed fatbike geen alternatief voor de scooter. Een fatbike die niet harder dan 25 km / u kan is dat wel. Je hebt dan ook geen rijbewijs of kenteken nodig. Deze elektrische fatbike is een gewone e-bike.

Bovenaan vind je aanbiedingen van alle soorten elektrische fietsen die als fatbike worden aangeboden.

Wat is een fatbike?

Maar wat is een fatbike precies? En wanneer mag een e-bike zichzelf een elektrische fatbike noemen?

Een fatbike is een fiets met extra brede banden. In de meeste gevallen heeft een fatbike wielen in een formaat tussen de 3,8 en 5 inch (tussen de 9,6 en 12,7 cm) breed. Door de brede banden heeft de fatbike een betere grip op slechte ondergronden. 

De fatbike is dus in principe ontwikkeld voor gebruik op ruw terrein. De elektrische fatbike is echter vooral een stoere elektrische fiets waarmee op een comfortabele manier lange afstanden kunnen worden overbrucht.

Maar een goede elekrische fatbike beschikt desondanks over de voorzieningen voor offroad rijden, zoals een versterkt frame en versterkte vorken. Het frame en de vorken van een elektrische fatbike zijn ook breed omdat ze qu breedte op de brede banden van de fatbike zijn aangepast.

De geschiedenis vabn de fatbike gaat terug tot 1980. Toen ontwikkelde Ray Molina uit Alaska (USA) de fatbike omdat hij een fiets wilde hebben die goed geschikt voor het bereiden van de besneeuwde en beijzelde wegen van het koude Alaska.

Zijn eerste fatbike kreeg de naam Wildfire en vormde de basis van de fatbike zoals we deze nu kennen. In de loop der tijd is de fatbike echter nog flink gemoderniseerd en verbeterd en is ook de elektrische fatbike ontstaan.

Goede moderne fatbikes worden onder andere gemaakt door toonaangevende fabrikanten als Specialized, Trek, Surly, Salsa Cycles en Rockey Mountain. De fatbikes van deze Amerikaanse en Canadese fabrikanten zijn echter niet altijd makkelijk in Nederland en Belgiƫ te koop en ze maken ook niet allemaal elektrische fatbikes.

Wil je weten welke elektrische fatbikes je wel in Nederland en Belgiƫ kunt kopen? Kijk dan bij de bovenstaande elektrische fatbike aanbiedingen.

Zie ook:

Onderwerp:
De elektrische fatbike wordt steeds populairder. Je hebt de elektrische fatbike als gewone e-fatbike (tot 25 km /u) en als speed fatbike (snelle fatbike). Ook zijn er opvouwbare elektrische fatbikes. Hier boven vind je aanbiedingen van alle soorten elektrische fatbikes en kun je je elektrische fatbike goedkoop kopen.

-->