Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Batavus fietsen

Batavus is een Friese fietsfabrikant gevestigd in Heerenveen. Batavus werd al in 1904 door Andries en Dientje Gaastra opgericht als Rijwiel- en Motorenfabriek A. Gaastra. De merknaam Batavus bestaat sinds 1909.


Informatie Batavus fietsen

Batavus maakt al zijn fietsen in zijn fabriek in Heerenveen. Daar hebben ze onder andere een montagecentrum, wielmakerij. lakkerij, controlecentrum en testcentrum. Alle soorten fietsen worden daar gemaakt. Alle soorten stadsfietsen, elektrische fietsen en toerfietsen, maar ook kinderfietsen. De prijs / kwaliteit verhouding van Batavus fietsen is erg goed.

Geschiedenis Batavus fietsen

Naast rijwielen en motoren maakte Batavus in eerste instantie ook naaimachines en wekkers (!) en de fietsen werden vooral uit Duitsland geimporteerd. Dat betrof fietsen van het Duitse merk Presto. Al snel ging Gaastra ook zelf Batavus fietsen maken.

Naast fietsen, maakte Batavus ook lange tijd brommers en sinds 1932 ook motorfietsen. Pas in de jaren 80 stopte Batavus met bromfietsen en motorfietsen. Het ging toen al minder met het bedrijf, en in 1986 ging Batavus zelfs failliet. De Atag Cycle Group gaf de fietsfabrikant echter een doorstart.

Inmiddels is Batavus in handen van de Accell Group. Deze Nederlandse fietsengigant is eigenaar van vele fietsenmerken, onder andere in Nederland (Batavus, Sparta, Koga, Loekie), Duitsland (Ghost, Winora, Haibike), Frankrijk (Lapierre), Italiƫ (Atala), Finland (Tunturi) en Amerika (Raleigh, IZIP, Diamondback, Redline). De Accell Group is actief in ruim 70 landen en ze verkopen jaarlijks zo'n 1,3 miljoen fietsen. Het hoofdkantoor van Accell is gevestigd in de thuisbasis van Batavus, Heerenveen.
-->