Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , » Excelsior fietsen

Excelsior fietsen

Excelsior fietsen zijn A-merk fietsen uit Duitsland. In Nederland zijn Excelsior fietsen minder bekend en ook minder goed verkrijgbaar. Maar dat betekent niet dat Excelsior fietsen niet in Nederland te koop zijn!

Excelsior fietsen

Excelsior fietsen zijn in Nederland niet zo heel bekend. Toch is Excelsior absoluut geen klein fietsmerk. In Duitsland behoort het fietsmerk Excelsior tot de grote fietsfabrikanten. Excelsior fietsen zijn stadsfietsen, toerfietsen en e-bikes van prima kwaliteit tegen een bijzonder aantrekkelijke prijs. 

Maar ook voor een moderne fixie, kinderfiets of vouwfiets kun je bij Excelsior terecht. Kijk hier voor aanbiedingen van deze Excelsior fietsen in Nederland.

Excelsior fietsen zijn lifestyle fietsen. In het aanbod aan Excelsior vind je veel retro modellen. Fietsen van goede moderne kwaliteit, maar wel met een stijlvol klassiek tintje. Zo zijn er bijvoorbeeld ook omafietsen te vinden in het assortiment Excelsior fietsen. Holland fietsen noemen de Duitsers deze retro fietsen.

Excelsior fietsen in Nederland kopen


Kijk voor het aanbod aan Excelsior fietsen in Nederland in het overzicht hier onder.
Slechts een klein deel van het grote aanbod aan Excelsior fietsen is in Nederland te koop. Het gaat dan vooral om de Excelsior toerfietsen uit de Excelsior Touring serie en Excelsior Touring Star serie. 

De meeste van deze Excelsior Touring fietsen beschikken over 3 versnellingen waardoor we we zelf eerder als stadsfiets dan als toerfiets / hybride fiets zouden aanmerken. Maar er zijn ook versies met 7 versnellingen.

De Excelsior Touring fiets is een fiets die zich goed als schoolfiets leent. Deze Excelsior fiets is verkrijgbaar als damesfiets en herenfiets in de wielmaten 26 inch en 28 inch, en daarmee geschikt voor tieners en volwassenen.

Een andere Excelsior hybride fiets (en dan meer een toerfiets) is de Excelsior Road Cruiser. Bij bovenstaande aanbiedingen Excelsior fietsen vind je de toerfietsen van dit merk die in Nederland goedkoop verkrijgbaar zijn.

Excelsior stadsfietsen

Excelsior mag dan een Duits merk fietsen zijn, veel Excelsior stadsfietsen hebben een Hollandse uitstraling. We noemden de Excelsior omafiets ("Holland fahrrad") al. Ook de transportfiets is terug te vinden in het aanbod aan Excelsior fietsen.

Populaire Excelsior stadsfietsen zijn de Excelsior Classic en Excelsior Harmony (beide een omafiets), de Excelsior Swan Retro transportfiets en de Excelsior Secret, een moderne stadsfiets.

Kijk bij de bovenstaande aanbiedingen voor Excelsior stadsfietsen of in onderstaand overzicht voor de stadsfietsen van andere merken.


Excelsior fixie fietsen

Een opvallend groot aanbod is er aan Excelsior fixed gear bikes (fixies). Dit zijn heel lichte sportieve fietsen zonder versnellingen waarbij je je kracht direct op de trappers overbrengt. Bij een fixie kun je je voeten niet stil op de trappers houden als de fiets rijdt. Als de wielen draaien, dan draaien ook de trappers.

De fixie fiets is afgeleid van de fietsen zoals de racefietsen zoals baanwielrenners deze gebruiken. Excelsior heeft er voor gebruik op de weg wel remmen op aangebracht. Een echte fiets voor baanwielrennen heeft namelijk geen remmen.


Meer Excelsior fietsen

En zo maakt Excelsior nog meer soorten fietsen. Er zijn bijvoorbeeld ook Excelsior kinderfietsen, vouwfietsen en Excelsior e-bikes. In Nederland is het aanbod aan deze Excelsior fietsen echter heel beperkt.

Kijk bij bovenstaande aanbiedingen van Excelsior fietsen welke fietsen van deze fietsfabrikant er in Nederland goedkoop verkrijgbaar zijn.

Foto en video: Excelsior Fahrrad


Samenvatting:
Excelsior is een groot Duits fietsmerk dat goede voordelige fietsen maakt. Excelsior fietsen zijn beperkt in Nederland te koop. Kijk hier voor aanbiedingen van Excelsior fietsen in Nederland.
-->