Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , , » Legend fietsen: E-bike, elektrische mountainbike, en opvouwbare elektrische fiets

Legend fietsen: E-bike, elektrische mountainbike, en opvouwbare elektrische fiets

Legend maakt veel bijzondere ebikes, zoals een elektrische vouwfiets of een elektrische mountainbike. Hier aanbiedingen van de Legend elektrische fietsen.

Legend elektrische fietsen vouwfiets e-bike


Ken je het fietsmerk Legend? Grote kans dat je deze vraag met nee beantwoord. De Spaanse fietsfabrikant Legend is in Nederland immers niet zo bekend. Ten onrechte, want Legend is een goede specialist in elektrische fietsen en vouwfietsen (en in de combi, elektrische vouwfietsen). Daarom hier aandacht voor Legend fietsen, die in beperkte mate in Nederland te koop zijn.

Legend fietsen in Nederland kopen

Laten we beginnen met de zeldzame adressen waar je in Nederland deze vouwfietsen en e-bikes kunt kopen.


Legend levert in Nederland meerdere elektrische fietsen (in diverse versies). De meeste van deze Legend fietsen zijn elektrische vouwfietsen (waaronder een opvouwbare elektrische mountainbike en een opvouwbare 24 inch e-bike) en alle Legend fietsen zijn een smart e-bike. 

Toch zijn Legend fietsen ondanks hun hoge kwaliteit opvallend goedkoop.

Legend Milano e-bike met lage instap

Een populaire Legend elektrische fiets is de Legend Milano. Dit is een elektrische fiets met lage instap en een rijke uitrusting met veel luxe. Dat laatste is opvallend gezien de relatief lage prijs van deze Legend elektrische fiets.

De Legend Milano is voorzien van een accu die in het frame geklikt wordt zodat deze nagenoeg onzichtbaar is. Omdat ook de achternaaf-motor niet duidelijk zichtbaar is zie je nauwelijks dat de Legend Milano een elektrische fiets is.

Legend Milano e-bike elektrische fiets

Legend Milano e-bike elektrische fietsComfortabel is de Legend Milano e-bike ook, met zijn Velo gel zadel, zijn grote 26 inch banden van Schwalbe, het ergonomische fietsstuur met naar achteren getrokken handgrepen en een comfortabele Suntour voorvering. Verder beschikt deze luxe uitgevoerde Legend e-bike over een Shimano Altus 7 schakelsysteem, Tektro hydraulische schijfremmen en meer fietsonderdelen van hoge kwaliteit. 

De Legend Milano is een smart e-bike (slimme elektrische fiets) wat inhoudt dat de fiets via bluetooth in contact staat met een app op je smartphone. Deze app verandert je telefoon in een geavanceerde fietscomputer met veel mogelijkheden. Deze app kan niet alleen via de smartphone zelf, maar ook via een joystick op het stuur bediend worden.

Dit Ebikemotion systeem geeft informatie over routes, snelheid, afstand, verbrande calorie├źn en veel meer.

Kortom, ondanks zijn lage prijs is de Legend Milano een elektrische fiets die veel meer biedt dan andere e-bikes in zijn prijsklasse. Kijk bij de bovenstaande aanbiedingen voor de prijs en meer informatie.


Legend Monza elektrische vouwfiets

Zoek je een elektrische vouwfiets (e-vouwfiets) dan heeft Legend ook een heel goede elektrische fiets voor je. De Legend Monza is een heel betaalbare, maar ook heel goede, elektrische vouwfiets.

Deze elektrische vouwfiets weegt slechts 20 kilo en is in slechts 2 eenvoudige stappen zo compact in te klappen dat de e-bike in een optioneel verkrijgbare rugzak meegenomen kan worden. Maar uitgevouwen is de Legend Monza een serieuze elektrische fiets die je overal heen brengt.

Legend Monza elektrische vouwfiets

Legend Monza elektrische vouwfiets


Met zijn Schwalbe 20 inch banden, Velo gelzadel, voorvering en achtervering is dit een bijzonder comfortabele elektrische vouwfiets. De accu bevindt zich in het frame, de motor in de achternaaf en de hydraulische schijfremmen. Een Shimano derailleur met 6 versnellingen maakt het feest compleet.

Ook deze elektrische vouwfiets is een slimme vouwfiets. Evenals de bovenstaande Legend Milano beschikt de Monza over het Ebikemotion bluetooth systeem met app voor je smartphone.

Kijk bij de bovenstaande aanbiedingen van Legend fietsen om deze elektrische vouwfiets goedkoop te kopen.

Legend Etna elektrische mountainbike / vouwfiets

Een derde e-bike van Legend is de Etna elektrische mountainbike. Ook de Legend Etna is een heel aantrekkelijk geprijsde elektrische mountainbike, vooral gezien de hoge kwaliteit en de vele luxe. Zo is ook dit een smart e-bike, een slimme elektrische fiets met bluetooth en app.

Legend elektrische mountainbike opvouwbaar

Legend elektrische mountainbike opvouwbaar


Maar dat is nog niet eens het meest opmerkelijke aan de Legend Etna, dat is namelijk het feit dat je deze elektrische mountainbike kunt opvouwen. De Legend Etna is een unieke combinatie van een elektrische vouwfiets en een mountainbike. Een ideale mountainbike om mee te nemen in de auto. Je hebt geen fietsdrager nodig. de Legend Etna opvouwbare elektrische mountainbike gaat gewoon mee in de kofferbak. Ideaal ook op vakantie!

En ook de Legend Etna opvouwbare mountainbike is voorzien van onderdelen van hoge kwaliteit. Zoals een Shimano Deore derailleur met 30 versnellingen, een Panasonic accu die je in het frame schuift, grote 27,5 inch Maxxis offroad fietsbanden, een Roxshock voorvorkvering, een KS Kind Shock achterdemper, Shimano hydraulische schijfremmen en een 250W achterwielmotor die optioneel te vervangen is door een 500W motor voor als je deze elektrische mountainbike uitsluitend offroad wil gebruiken.

Bij de bovenstaande aanbiedingen van Legend elektrische fietsen is de Legend Etna opvouwbare elektrische MTB goedkoop verkrijgbaar. Kijk daar voor meer informatie en de actuele lage prijs.

Legend Siena opvouwbare e-bike 24 inch

De vierde Legend e-bike is een wederom een opvouwbare elektrische fiets. Het grote verschil met andere elektrische vouwfietsen is dat de Legend Siena absoluut niet op een gemiddelde vouwfiets lijkt. De Legend Siena ziet er uit als een gewone elektrische fiets, met dat verschil dat je deze e-bike kunt inklappen.

De standaard vouwfiets heeft een 20 inch formaat, de Legend Siena elektrische vouwfiets heeft 24 inch wielen. Dat maakt het fietsen een stuk comfortabeler. De Legend Siena e-vouwfiets fietst als een gewone elektrische fiets en niet als een vouwfiets.

Legend Siena e-bike vouwfiets

Legend Siena e-bike vouwfiets


Wel is het opgevouwen pakketje bij de Legend Siena iets groter dan bij de Legend Monza maar dat win je terug aan fietscomfort. En met de Legend Siena heb je een serieuze elektrische fiets die je zonder fietsendrager in de kofferbak meeneemt.

De Shimano Altus 7-speed derailleur, de Schwabe Big Ben 24 inch banden, de lage instap, de 250W achterwielmotor en het Ebikemotion bluetooth systeem met app voor je smartphone zorgen allemaal ook bij deze Legend elektrische fiets voor veel comfort en luxe tegen een opmerkelijk lage prijs. Iets dat voor alle Legend elektrische fietsen geldt.

Het grote verschil tussen de Legend Siena en de andere drie Legend e-bike is dat de accu van de Legend Siena onder de achterdrager wordt geplaatst terwijl de accu bij de andere Legend elektrische fietsen in het frame wordt geklikt.

Bij de aanbiedingen van alle Legend fietsen bovenaan vind je al deze Legend fietsen goedkoop in Nederland te koop. Kijk daar voor de prijzen en meer informatie.


Meer informatie

Foto bovenaan: Legend Siena vouwfiets e-bike

Samenvatting:
Het Spaanse fietsmerk Legend levert in Nederland vier elektrische fietsen. De Legend Milano is de meest standaard e-bike, de Legend Etna is een opvouwbare elektrische mountainbike, de Legend Monza is een elektrische vouwfiets 20 inch en de Legend Siena is een elektrische vouwfiets / e-bike van 24 inch. Drie van de vier Legend e-bikes zijn opvouwbaar, al deze Legend elektrische fietsen zijn smart e-bikes (elektrische fietsen met bluetooth en een app).

Bovenaan vind je aanbiedingen van al deze Legend fietsen.
-->