Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » » Hardtail mountainbikes, informatie en aanbiedingen

Hardtail mountainbikes, informatie en aanbiedingen


Bij het kopen van een mountainbike kun je kiezen tussen een hardtail mountainbike en een full suspension mountainbike. Maar wat is een hardtail mountainbike? En wat is het verschil tussen een hardtail mountainbike en een full suspension mountainbike?


In Nederland wordt er meestal gekozen voor een hardtail mountainbike. Dit komt omdat een hardtail mountainbike beter geschikt is voor de Nederlandse wegen en trails. Bijkomend voordeel is dat een hardtail mountainbike goedkoper is. Kijk maar bij de Wat is een hardtail mountainbike?

En wat is het verschil tussen een hardtail MTB en een fully MTB?

Het verschil tussen een hardtail mountainbike en een full suspension mountainbike (een fully MTB) zit hem in de vering. Een full suspension mountainbike heeft zowel voorvering als achtervering, een hardtail moutainbike heeft alleen voor vering.

Dat klinkt alsof een full suspension mountainbike beter en comfortabeler is, maar zo simpel is het niet. Vering voor en achter geeft wel veel rijcomfort, maar dit gaat wel ten koste van de stijfheid. Met een hardtail mountainbike (met alleen vering voor) wordt de trapkracht directer over gebracht op het achterwiel. Dat houdt in dat het fietsen op een vlakke of redelijk vlakke ondergrond minder energie kost. Op de Nederlandse wegen en trails kom je dus beter vooruit met een hardtail mountainbike dan met een fully.

Daarnaast is een hardtail MTB eenvoudiger qua techniek en daarom minder snel kapot en goedkoper in aanschaf.

Rij je op heel ruw en / of bergachtig terrein, dan kan een full suspension  mountaibike voor jou wel de beste mountainbike zijn.

Aanbiedingen mountainbikes

Kijk bij de bovenstaande aanbiedingen voor hardrail mountainbikes tegen een lage prijs of op Beste Mountainbike Kopen voor meer goede mountainbike bij de beste Nederlandse online winkels. Daar koop je alle soorten mountainbikes tegen een lage prijs.

Zie ook: Mountainbike tips


Onderwerp:
Mountainbikes kun je onderverdelen in hardtail mountainbikes en full suspension mountainbikes. In Nederland is de hardtail MTB het meest populair omdat dit de beste mountainbike is voor de Nederlandse wegen. Hierboven meer informatie en aanbiedingen van de hardtail mountainbike.


-->