Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , , » Cortina Mozzo en E-Mozzo, de sportieve Cortina fietsen

Cortina Mozzo en E-Mozzo, de sportieve Cortina fietsen

De Cortina Mozzo is een sportieve fiets die in de Consumentenbond test een hoge waardering heeft gehad. De Cortina E-Mozzo is de e-bike versie.

Cortina Mozzo fiets


De Nederlandse fietsfabrikant Cortina heeft diverse sportieve fietsen in haar assortiment. Hun meest sportieve modellen zijn de Cortina Mozzo en de elektrische E-Mozzo.

Zoals alle fietsen van dit fietsmerk blinken de Cortina Mozzo en Cortina E-Mozzo uit met een zeer goede prijs / kwaliteit verhouding. Dit zijn kwalitatief heel goede hybride fietsen die hun prijs meer dan waard zijn.

Zowel de Cortina Mozzo al de Cortina E-Mozzo e-bike zijn er in een groot aantal verschillende modellen. Deze zijn bij de diverse online winkels goedkoop te koop. Kijk bij hun aanbiedingen van Cortina fietsen voor deze sportieve Cortina fietsen tegen de laagste prijzen.Cortina Mozzo

De Cortina Mozzo serie bestaat uit 4 modellen, als je het verschil tussen een damesfiets en een herenfiets niet meetelt. Het basismodel beschikt over 7 versnellingen en een dubbele handrem.

Daarnaast is er een versie met 8 versnellingen en een ingebouwde powerbank met USB-aansluiting in de stuurpen waarmee je je telefoon onderweg kunt opladen. De Corina Mozzo is bij ons weten de enige niet e-bike waarbij dat kan.

Cortina Mozzo
Cortina Mozzo


Het derde model uit de Cortina Mozzo serie voegt daar nog hydraulische schijfremmen aan toe, in plaats van de standaard V-brakes waarover de andere Cortina Mozzo fietsen beschikken. Ook zijn de naafdynamo en het zadel van het duurste model wat luxer.

Model nummer vier is de Cortina Mozzo Pro met 11 versnellingen en nog meer luxe.

Alle Cortina Mozzo fietsen beschikken over een licht aluminium frame en een moderne De Gates beltdrive in plaats van een fietsketting. Een beltdrive (riemaandrijving) heeft niet of nauwelijks onderhoud nodig is stil en fietst lichter.

Cortina E-Mozzo

De Cortina E-Mozzo is de e-bike variant van bovenstaande Cortina fiets. Ook bij deze elektrische fietsen kun je kiezen uit drie versies, maar de verschillen liggen anders.

.Een belangrijk verschil daarbij is dat de goedkoopste E-Mozzo gebruik maakt van een Shimano Steps E-5000 36v middenmotor en de beide andere Mozzo e-bikes van de betere Shimano Steps E-5000 36v middenmotor. Alle modellen zijn bij de elektrische fiets uitgerust met hydraulische schijfremmen, maar ook allemaal met een gewone fietsketting (dus geen beltdrive).

Cortina E-Mozzo
Cortina E-Mozzo e-bike


De middenmotor van alle Cortina E-Mozzo e-bikes kennen drie ondersteuningsstanden en een meeloopfunctie. Ook beschikt iedere Mozzo over een sportief recht stuur. De goedkoopste versie heeft 7 versnellingen de andere twee 8 versnellingen. Verder zijn de verschillen details.

De Cortina Mozzo / Cortina E-Mozzo is door de Consumentenbond met een hoge waardering van 8,1 beoordeeld. Een prima resultaat voor een prima fiets. Zowel de gewone Cortina Mozzo al de Cortina E-Mozzo elektrische fiets zijn prima fietsen voor je geld.

Kijk bij de bovenstaande aanbiedingen om deze sportieve Cortina fietsen goedkoop online aan te schaffen.

-->