Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , » Sparta F8E winnaar Nationale E-bike test

Sparta F8E winnaar Nationale E-bike test


De Sparta F8E is bij de Nationale E-bike test van de Telegraaf uitgeroepen tot de beste e-bike van 2020 bij de elektrische fietsen met voorwielmotor en naafversnelling. Dit is een belangrijke categorie omdat e-bikes met voorwielmotor relatief goedkoop zijn en daardoor populair bij de kopers van elektrische fietsen.


De Sparta hield in de test e-bikes van onder andere Qwic, Forza, Batavus en Cortina achter zich. Verbazend is de overwinning van de Sparta F8E in deze e-bike test niet want al eerder werd deze goed afgewerkte elektrische fiets door de Telegraaf al getest als beste e-bike onder de 2.000 euro.


Over deze beste elektrische fiets

De Sparta F8E is voorzien van een E-Motion D-light voorwielmotor met een koppel van 25Nm, een rotatie-sensor, een Shimano Nexus 8 versnellingsnaaf (8 versnellingen) en hydraulische Magura HS11 velgremmen en een losse 500Wh accu onder de bagagedrager. Allemaal onderdelen van goede kwaliteit.

Deze beste e-bike van 2020 uit de test is een echte allrounder. De fiets is geschikt als elektrische stadsfiets, maar ook voor langere toertochten. De motor is (on)opvallend stil wat erg plezierig is als je al fietsend van de rust van de natuur geniet.

Het voordeel van een fiets met voorwielmotor is dat de kettingkast geheel gesloten is en dat er gebruik gemaakt kan worden van een naafversnelling.Het display van deze beste elektrische fiets is compact en geeft alleen de belangrijke informatie. Dat heeft zijn voordelen en nadelen. De knopjes zijn daardoor wat klein om te bedienen, maar het aflezen van de informatie gaat makkelijk.

Ook op het gebied van comfort heeft deze beste e-bike met voorwielmotor zijn pluspunten en minpunten. Deze e-bike fietst lekker licht als de trapondersteuning uit staat, heeft een fijne ruime instap en de voorwielmotor geeft een goede ondersteuning. De zithouding is heel plezierig. De vering zou echter beter kunnen en heuvelop is de ondersteuning wat minder.

Maar ondanks deze nadelen is de Sparta F8E de beste e-bike met voorwielmotor en versnellingsnaaf, en de beste e-bike onder de 2.000 euro. Kijk bij de bovenaan genoemde aanbiedingen van deze beste elektrische fiets voor meer informatie en de lage actuele prijs (met online korting).


Test: Telegraaf 18 april 2020

-->