Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , » Crescent fietsen

Crescent fietsenCrescent is een fietsfabrikant uit Zweden waarvan we de fietsen in Nederland en Belgiƫ sporadisch tegenkomen. In Nederland is Crescent vooral bekend om zijn racefietsen en mountainbikes, maar ook hun hybride fietsen en e-bikes worden steeds vaker in ons lang gesignaleerd.


Kijk bij de aanbiedingen Crescent fietsen in Nederland om deze Zweedse fietsen van hoge kwaliteit in Nederland te kopen.

Helaas zijn er momenteel geen aanbevolen verkooppunten voor Crescent fietsen in Nederland. Kijk bij de aanbiedingen beste fietsen voor de beste alternatieven tegen de laagste prijs.


Een fietsmerk met een grote reputatie

Crescent mag dan in Nederland geen bekende naam zijn, dit is een oud en succesvol fietsenmerk. De geschiedenis van Crescent fietsen gaat terug tot 1894! Al heette de fabriek toen nog Western Wheel Works en was gevestigd in Chicago (USA).  De naam Crescent werd echter al gebruikt, en bleef in stand toen men in 1908 in Zweedse Varberg ook Crescent fietsen ging maken.

Sportief brak merk in 1948 door toen een Zweed met de toepasselijk naam Harry Snell in Valkenburg (Nederland) wereldkampioen wielrennen werd op een Cresent fiets. Ook de broers Petterson wonnen in de jaren 60 vele wedstrijden op Crescent fietsen.

Tegenwoordig is Cresent onderdeel van het Cycleurope concern waarvan onder andere ook het Italiaanse Bianchi deel uit maakt.

Crescent fietsen

Crescent is een sportief fietsmerk. Dat is goed te zien aan de hybride fietsen van deze fabrikant. Hun toerfietsen zoals de Crescent Femto, Akkula , Deci, Centi, Akko, Zetta en Helag zijn dusdanig sportief dat ze dichter in de buurt komen van een racefiets dan een stadsfiets.

De stadsfietsen maken evenals de kinderfietsen een groot deel van het Crescent assortiment uit (dat vele tientallen modellen kent), maar dit soort Crescent fietsen is in Nederland heel moeilijk verkrijgbaar.

Welke Crescent fietsen zijn er wel in Nederland te koop? Kijk bij de bovenstaande aanbiedingen voor de Crescent fietsen in Nederland. Deze worden vaak met honderden euro's korting aangeboden.

Foto's: Crescent
-->