Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » » Amazon fietsen. Hoe goed is Amazon als fietswinkel?

Amazon fietsen. Hoe goed is Amazon als fietswinkel?


Amazon heeft een Nederlandse webwinkel geopend en verkoopt via Amazon.nl miljoenen producten. Hieronder bevinden zich ook vele fietsen, fietsaccessoires, fietskleding en fietsonderdelen. Maar hoe goed is Amazon als fietswinkel? Hier kun je het lezen.


Ga naar de Amazon fietsenwinkel voor de afdeling met alle fiets producten die via Amazon worden verkocht. Je vindt daar meer dan 50.000 artikelen. We schrijven dit kort na het moment dat Amazon zijn webwinkel in Nederland opende, het is de verwachting dat het aantal fiets artikelen op korte termijn sterk gaat stijgen op hun webwinkel van fietsland Nederland. Vooral als er meer Nederlandse verkooppartners komen die hun assortiment via Amazon gaan verkopen.

Fietswinkel partners van Amazon

Voorlopig gaat het nog voornamelijk om fiets producten van Amazon zelf en van internationale partners waarmee Amazon al langer samenwerkt. Ondanks het grote aantal artikelen steekt het aanbod van de Amazon fietsenwinkel daardoor nog wat schril af bij het vergelijkbare Bol fietsenwinkel.  Doordat Bol samenwerkt met Nederlandse en op Nederland gerichte verkooppartners is het aanbod aan fietsen en fiets benodigdheden veel beter gericht op de Nederlandse markt.

Wat biedt de Amazon aan fietsen en fiets producten?

Laten we eens kijken wat Amazon allemaal aan producten voor fietsen verkoopt.

Fietsen

Amazon verdient momenteel nog niet de schoonheidsprijs voor een goede rubricering van zijn producten. Dat betekent dat je als je kiest voor fietsen/mountainbikes niet alleen fietsen te zien krijgt maar vooral accessoires voor het mountainbiken. Toch vind je tussen alle accessoires ook de nodige fietsen.

Het gaat dan om de fietsen van internationale merken als Dahon, Canondale, Wilier, Pinarello,  Winora, Raleigh en Bottecchia en in Nederland minder bekende merken (tenminste op het gebied van fietsen) zoals Z├╝ndapp, Heatile, QHKS, Cinelli, Husqvarna, Focus, WSJ en MMR.

Bij de fietsen zijn het vooral de mountainbikes, racefietsen en vouwfietsen die goed vertegenwoordigd zijn,

Fietsaccessoires en fietsonderdelen

Het aanbod aan fietsaccessoires van Amazon is interessanter dan dat van de fietsen. Fietssloten, fietscomputers, fietspompen, fietsnavigatie, fietshoezen, fietslampen en reflectoren maar ook fietstrainers en hartslagmeters worden in grote hoeveelheden aangeboden tegen aantrekkelijke prijzen.

Dat zelfde geldt voor de fietsonderdelen. Fietsbanden, fietszitjes en zadels maar ook fietsframes, remmen, derailleurs, shifters, trapassen en andere onderdelen om een fiets te repareren of zelf in elkaar te zetten kun je bij Amazon volop vinden.

Fietskleding
Ook fietskleding, fietsbrillen, fietshelmen e.d. worden op Amazon in grote hoeveelheden aangeboden. Bij de fietskleding kun je kiezen voor dames, heren, meisjes en jongens voor de meest geschikte kleding. 

Het aanbod aan bijvoorbeeld regenkleding voor op de fiets, fietshandschoenen, fietsshirts, fietsbroeken, fietssokken en veel meer kleding voor op de fiets is bij Amazon enorm groot.

Kijk bij de bovenaan gelinkte Amazon fietsenwinkel voor alles dat Amazon op het gebied van fietsen verkoopt. Met veel keuze en lage prijzen. 
-->