Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » » GeoOrbital maakt van een gewone fiets een e-bike

GeoOrbital maakt van een gewone fiets een e-bike


Van je gewone fiets een e-bike maken? Een nieuwe uitvinding moet dat mogelijk maken. De GeoOrbital is een fietswiel met een elektrische aandrijving. Vervang je voorwiel door dit elektrische fietswiel en je hebt een elektrische fiets met voorwielmotor.

Zo heel raar is dit idee dus helemaal niet. En bovendien effectief. Niet voor niets wordt het GeoOrbital elektrische fietswiel door Time Magazine tot de beste innovaties van 2019 gerekend, en zijn er voor het elektrische fietswiel daadwerkelijk uitkomt als duizenden GeoOrbital fietswielen verkocht en is er bijna 3 miljoen dollar binnengehaald via crowfunding.


Van je oude fiets een elektrische fiets maken is dan ook een spectaculair idee. Al liggen de kosten van 1.495 dollar wel dicht in de buurt van die van een nieuwe e-bike. Tenzij je het wiel gebruikt om een heel dure fiets te upgraden.  Voor een echt succes zal die prijs flink naar beneden moeten.

Voor de 1.495 dollar die de GeoOrbital kost krijg je een fietswiel met een elektrische motor en een accu die drie uur lang de tot e-bike omgebouwde fiets kan aandrijven. Op het stuur van de fiets komt een hendel om de motor mee te bedienen.

Kijk op GeoOrbital voor meer informatie.

Wordt ongetwijfeld vervolgd.
-->