Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » » De beste CO2 fietspomp

De beste CO2 fietspomp


Je band oppompen zonder te pompen. Dat klinkt heel onlogisch, maar het is tegenwoordig wel mogelijk, met een CO2 fietspomp. Een CO2 fietspompje is een piepkleine fietspomp  met daarop een eveneens heel klein CO2 patroon. Hiermee blaas je je fietsband op. Maar wat is de beste CO2 fietspomp?

Op TestResults.nl vind je de beste CO2 fietspompen. Deze beste geteste fietspompjes zijn stuk voor stuk kleine handzame pompjes die tegen heel betaalbare prijzen worden aangeboden. Ze zijn klein genoeg om in je zak mee te nemen als je gaat fietsen, en als je band lucht nodig hebt blaas je deze er moeiteloos in. 

Een CO2 fietspomp bestaat uit twee delen. Een CO2 patroon en de pomp zelf. Omdat het eigenlijk geen pomp is, is de officiƫle benaming inflator (opblazer). Maar in de praktijk spreekt men toch eigenlijk altijd nog over een fietspomp.

Verschillende ventielen

Let er wel even op voor welk ventiel de CO2 fietspomp overweg kan. Het Franse ventiel (wat tegenwoordig op bijna iedere fiets zit), en het auto ventiel zijn standaard, maar het oude Hollandse ventiel (Dunlop ventiel) wordt maar door een deel van de CO2 fietspompen ondersteund. Gelukkig staat dit duidelijk aangegeven in het bovenstaande overzicht met beste CO2 fietspompen.

Drukmeter

Sommige goede CO2 pompjes beschikken over een regelaar. Deze regelaar is een drukmeter. Indien de CO2 fietspomp over zo'n drukmeter beschikt kun je bepalen tot hoe hard de band moet worden opgepompt. Anders is dat gissen. Een drukmeter op je CO2 fietspomp is dus handig.

De CO2 patronen

CO2 patronen zijn er niet alleen met een verschillende capaciteit (bijvoorbeeld 12, 16 of 25 gram), maar ook met verschillende aansluitingen. Koop je later patronen bij, let er dan dus op of deze wel passen.

De beste CO2 fietspomp kopen

CO2 fietspompen kom je steeds vaker tegen. Toch moet je het in de fietsenwinkel doen met het aanbod dat ze daar hebben. Online heb je veel meer keuze en ben je uiteindelijk veel goedkoper uit. Kijk op Beste Fietspomp Kopen voor de goedkoopste en beste online aanbieders van fietspompen. Je vindt daar onder andere ook de CO2 Fietspomp Top 10 en een keuzehulp voor het vinden van de voor jou beste fietspomp.

Foto: Lezyne CO2 fietspomp


Onderwerp:
Hierboven vind je informatie over de CO2 pomp en CO2 patronen om je fietsband mee op te pompen. Een CO2 fietspomp is bijzonder handig om onderweg snel lucht in je band te blazen. Een CO2 fietspomp is namelijk piepklein Op Beste Fietspomp Kopen vind je alle informatie, tips en aanbiedingen om goedkoop een CO2 fietspomp te kopen. Ook kun je daar zien wat de beste CO2 fietspomp uit de test is.

-->