Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » » Stadfietsen met 7 versnellingen of meer

Stadfietsen met 7 versnellingen of meer


Een stadsfiets is een praktische en veilige fiets. Geschikt voor het dagelijks gebruik. Voor de boodschappen, om de kinderen naar school te brengen, om zelf naar je werk te fietsen, en voor een leuke fietstocht in het weekend is een goede stadsfiets ook prima geschikt. Je mag er best de stad of dorp mee uit. Een nadeel van een stadsfiets is volgens veel mensen het gebrek aan versnellingen, maar dat geldt lang niet voor alle stadsfietsen!

Makkelijker de helling op met meer versnellingen

Veel stadsfietsen kennen geen versnellingen, of je kunt slechts kiezen uit drie versnellingen (licht, gewoon, zwaar). Voor wie de bebouwde kom regelmatig op zijn fiets verlaat kan dat een nadeel zijn. in de stad redt je het wel met drie versnellingen, maar wie het Hollandse platteland met zijn fiets betreedt wordt het een ander verhaal. Plat land is dan letterlijk te nemen, en over plat land, met weinig hindernissen, kan wind een flinke kracht ontwikkelen. En om één of andere mysterieuze reden heb je deze wind op de fiets altijd tegen.

En als je omgeving dan niet plat is? Dan heb je minder te maken met wind, maar meer met hellinkjes.  En beide situaties vragen om meer dan 1 of 3 versnellingen.

Ook makkelijker bij de wind tegen

Als je regelmatig te maken hebt met tegenwind, met hellingen of met verraderlijk oplopend vals plat, dan is het lekker om een klikje op je versnellingsapparaat te geven om je beenspieren wat te ontlasten. Maar als je wat gevoel regelmatig hebt, moet je dan kiezen voor een sportieve toerfiets? Of zijn er nog steeds mogelijkheden om een degelijke en praktische stadsfiets te blijven gebruiken?

Dat laatste kan gewoon. Er zijn namelijk ook stadsfietsen met 7, 8 of meer versnellingen. Fietsen met de praktische voordelen van de stadsfiets die een ruime keuze uit versnellingen bieden.

Veel goede fietsfabrikanten hebben deze wat meer sportieve stadsfietsen in hun collectie. Cortina, Giant, Puch, Cumberland, Altec, BPS, Vogue en veel andere merken verkopen stadsfietsen die zijn voorzien van een schakelsysteem met 7 versnellingen of 8 versnellingen. Bij de aanbiedingen van stadsfietsen hieronder vind je ze allemaal.

Aanbiedingen stadsfietsen met minimaal 7 versnellingen

Wil je kijken wat er aan stadsfietsen met veel versnellingen beschikbaar is? En zien wat deze fietsen online (dus meestal met hele veel korting) kosten? Kijk dan bij het onderstaande overzicht met aanbiedingen van stadsfietsen met 7 versnellingen of meer.Zie ook:Samenvatting:
Ook bij een stadsfiets is het fijn als de fiets over meer versnellingen beschikt. Bij hellingen zoals een viaduct, maar ook bij tegenwind of als je gewoon geen zin hebt om zwaar te trappen. Hierboven vind je alle aanbiedingen van een stadsfiets met 7 versnellingen of een stadsfiets met 8 versnellingen. Goede stadsfietsen met 7 versnellingen en stadsfietsen met 8 versnellingen worden door veel goede fabrikanten gemaakt.


-->