Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , , , » Scott fietsen. Racefietsen, mountainbikes en e-bikes

Scott fietsen. Racefietsen, mountainbikes en e-bikes


Scott is zonder twijfel één van de meest sportieve en competitieve merken op de fietsenmarkt. Scott richtte zich in het verleden zelfs uitsluitend op de professionele sporter en pas later op de consumentenmarkt. Maar ook nu Scott fietsen meer toegankelijk en betaalbaar zijn voor consumenten blijft het de allerhoogste kwaliteit leveren.


Het aanbod Scott fietsen bestaat dan ook, naast e-bikes, voornamelijk uit racefietsen en mountainbikes. En al deze fietsen voor sporters zijn van de hoogste kwaliteit. Wat grappig is: Er zijn ook Scott kinderfietsjes voor de heel kleintjes, zoals kleuters. Maar wel helemaal sportief in Scott Style. Hun eerste trapjes naar sportieve prestaties. My First Scotty!

Aanbiedingen Scott fietsen

Kijk bij de aanbiedingen van Scott fietsen voor alle Scott fietsen tegen de laagste prijs. Al hun modellen voor alle leeftijden.

Scott elektrische fietsen (waaronder ook de Scott elektrische mountainbikes en all terrain bikes)  kun je heel goedkoop kopen als je gebruik maakt van de aanbiedingen van Scott refurbished fietsen

We hebben momenteel verder geen aanbevolen online winkels voor Scott fietsen in Nederland. Kijk bij de beste online fietsenwinkels voor alternatieven.

Een innovatief sportmerk

Er zijn maar weinig fietsmerken die zo'n gevarieerde achtergrond hebben als Scott. Dit Amerikaanse fietsmerk begon in de jaren zestig als fabrikant van ski-materialen, met oprichter Ed Scott die de eerste aluminium skistok ontwikkelde. Daarna kwam Scott met motorcrossbrillen, motorcrosslaarzen en andere specifieke benodigdheden voor de motorcross die nooit eerder uitgebracht waren.

Tevens maakte Scott veel naam als fabrikant van vernieuwende wintersportbenodigdheden en hardloopmateriaal.

Scott mountainbikes

Ook op het gebied van fietsen toonde Scott zich in de loop der jaren een innovatief bedrijf. Het aerodynamische stuur, in 1989 door Greg Lemond in de Tour de France geïntroduceerd in de wielersport, is een uitvinding van Scott. In 1991 bracht Scott mountainbike-vering met Unishock op de markt en in 1995 kwam Scott met een carbon mountainbike. (de Scott Endorphin) die vele overwinningen zou halen, onder andere op het WK en op de Olympische Spelen.

Een andere legendarische Scott mountainbike is de Genius, een fiets die zijn naam toekomt. De Scott Genius was de eerste volledig geveerde fiets met een shock die instelbaar was in drie verschillende modi (lock-out modus, all-travel modus en traction-modus.). Ook deze Scott mountainbike was winnaar van vele kampioenschappen.

Scott racefietsen

Ook bij racefietsen voor op de weg was Scott verantwoordelijk voor veel noviteiten, zoals de superlichte Scott Addict racefietsen en de Win Loc veringstechnologie waarbij er zonder de handen van het stuur te halen kan worden geschakeld. Ook de stijlvolle en makkelijk te bedienen e-bike die Scott in 2010 in samenwerking met Bosch uitbracht was in die tijd een revolutie.

Scott e-bikes

Naast mountainbikes en racefietsen brengt Scott steeds meer e-bikes uit. Dit zijn zeer sportieve elektrische fietsen die nog steeds voorzien van Bosch motoren. Ook voor de accu's en andere componenten worden uitsluitend gebruik gemaakt van componenten van de hoogste kwaliteit.

Kijk bij de bovenstaande aanbiedingen van Scott fietsen voor een goed overzicht van alle Scott fietsen en hun laagste prijzen.

Foto: Scott
-->