Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , » Trek fietsen

Trek fietsen


Trek is een Amerikaans fietsenmerk dat in Nederland minder bekend is. Toch biedt Trek een uitgebreide collectie fietsen in alle soorten, en zijn zelfs Trek fietsen die speciaal ontwikkeld zijn voor de Nederlandse markt.


Het aanbod aan Trek fietsen is divers. Deze fietsfabrikant maakt stadsfietsen en e-bikes, maar het merk is in ons land vooral bekend om zijn racefietsen en mountainbikes.

Amerikaanse fietsen

Meestal eindigt een fabrikant met een faillissement, maar Trek begon er mee. In 1975 moesten Richard Burke en Bevel Hogg hun fietswinkels sluiten bij gebrek aan belangstelling. De oorzaak was de matige kwaliteit van de racefietsen die toen in Amerika verkrijgbaar waren. Deze oorzaak van de mislukking bracht echter ook kansen met zich mee. Burke en Hogg begonnen een eigen werkplaats waar de fietsen gingen maken, Het fietsmerk Trek was geboren.

Vandaag de dag is de Trek Bicycle Corporation het grootste fietsenmerk van de Verenigde Staten en één van de grote fabrikanten van fietsen ter wereld. Naast het merk Trek voeren ze ook de merken Bontrager, Villiger, Klein, Diamant en Gary Fisher. Ze zijn actief in meer dan 90 landen waaronder Nederland. Kijk bij de aanbiedingen van Trek fietsen.

Tegenwoordig een wereldwijd fietsenmerk

Het hoofdkantoor van Trek staat in de Amerikaanse stad Waterloo (Wisconsin), en het Europese distributiecentrum is in Wijchen (Gelderland) gevestigd. Het hoofdkantoor voor de Benelux staat in Harderwijk. Nog een Nederlands tintje is de merknaam, deze is gebaseerd op de trek van de Zuid Afrikaanse boeren.

Trek begon in 1975 met de productie van frames van toerfietsen (in een gehuurde schuur met 5 man personeel) en al snel groeide Trek uit tot een serieuze fabrikant van dit soort hybride fietsen. Begin jaren 80 speelde Trek goed in naar de snel groeiende vraag naar mountainbikes en racefietsen in Amerika waarmee de fabrikant uitgroeide tot de top fietsfabrikant van Amerika.

In 1989 volgde de overstap naar Europa (Duitsland en Engeland) en in 1991 volgde Nederland. In de wielerwereld vestigt Trek zijn naam door met Lance Armstrong vele malen de Tour de France te winnen. Ook Alberto Contador won op een Trek fiets de Tour de France. Tegenwoordig is Trek nog steeds met een eigen professionele team actief op het hoogste niveau.
-->