Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , » Rivel fietsen

Rivel fietsenRivel is een Nederlandse fietsfabrikant die stadsfietsen, elektrische fietsen en speed pedelecs (high speed e-bikes) maakt. Rivel fietsen worden al sinds 1946 gemaakt. Tegenwoordig is Rivel onderdeel van BIG (de Bicycle Industry Group) uit Deventer.


Aanbiedingen Rivel fietsen

Ben je op zoek naar een Rivel fiets tegen een lage prijs? Bij de aanbiedingen van Rivel fietsen vind je de fietsen van dit Nederlandse fietsmerk tegen een lage online prijs.

Rivel stadsfietsen

Rivel is aanbieder van een breed assortment stadsfietsen, e-bikes en speed pedelecs. Ze maken city bikes als de Rivel Princeton, transportfietsen als de Rivel Vermont, de Lancaster en de Key Largo en en damesfietsen als de Rivel Miss Dallas die aanvankelijk als moederfiets in de markt is gezet.

Rivel elektrische fietsen

Bij de elektrische fietsen kun je kiezen tussen een versie met middenmotor of voorwielmotor of voor een speed pedelec (de Rivel Daytona) die wel een snelheid van 45 kilometer per uur kan halen.

Rivel e-bikes met middenmotor

Voor de middenmotor versies wordt gebruik gemaakt van de krachtbronnen van Bosch (de Rivel Durango of Jackson), van Bafang (de Rivel Portland, Fairbanks of Seattle), van Dapu (de Rivel Central Park) en van AEG. De AEG fietsmotor kom je in Nederland niet zo heel vaak tegen, maar de Rivel Pike, Aspen, Atlanta en Palmdale worden allemaal succesvol door deze middenmotor aangedreven.

Rivel e-bikes met voorwielmotor

En dan, alsof de keuze al niet groot genoeg is, zijn er ook nog de Rivel e-bikes met Bafang voorwielmotor. De Rivel Montana, Reno en de Riviera transportfiets.

Elektrische fatbikes

Tenslotte biedt Rivel nog de Rivel Riverside elektrische fatbike en de Rivel Longbeach elektrische vouwfiets. Ook deze vouwbare fiets is een fatbike model.

Informatie Rivel

Het Nederlandse fietsenmerk Rivel werd in opgericht in 1946 door de heren Riemersma en Van der Velden. De merknaam werd afgeleid van de eerste letters van hun achternamen. Rivel maakt in eerste instantie autopeds, driewielers en kinderwagens, in 1954 volgen kinderfietsen en later ook Rivel fietsen voor volwassenen. Maar het zijn toch vooral de steppen waar Rivel succes mee heeft, deze gaan de hele wereld over.

In 1985 krijgt Rivel veel aandacht met zijn abraham-fiets. Dit is de eerste seniorenfiets, waarbij de berijder laag boven de grond zit, maar wel gewoon kan trappen. Helaas is de hoeveelheid publiciteit groter dan de verkopen.

Twee jaar later doet Rivel wederom van zich spreken, nu met de Rivolt, de eerste elektrische fiets. Maar ook bij deze fiets vallen na lovende kritieken de verkopen toch zwaar tegen, en Rivel is zelfs even failliet maar maakt een doorstart in afgeslankte vorm. De fietsenfabriek gaat op zoek naar een partner, en eind 1993 wordt Rivel overgenomen door Union en verhuist naar Nieuwleusen.

Daarmee zijn de overnames echter nog niet voorbij. In 2005 neemt de Dutch Bicycle Group Union (en daarmee Rivel) over, en in 2013 wordt de Bicylce Industry Group (B.I.G.) de nieuwe eigenaar, waarvoor Rivel naar Deventer verhuist.

Naast de Rivel fietsen maakt B.I.G. ook de fietsen van onder andere de merken Hollandia, Ranger, Mobion, Maxwell, Rössler en Pelikaan.

Foto: Rivel
-->