Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , » Fietstest: Sparta F8 LTD beste e-bike onder de 2000 euro

Fietstest: Sparta F8 LTD beste e-bike onder de 2000 euro


De Sparta F8 LTD is bij de Nationale Fietstest 2019 van de Telegraaf, de Consumentenbond en de Fietsersbond als beste e-bike onder de 2.000 euro getest. Online is deze goede maar goedkope e-bike nog eens honderden euro's goedkoper te koop.


In de test waarin ook de voordelige e-bikes van Gazelle, Cortina, Batavus, BSP en Union getest werden kwam de Sparta F8 LTD er overtuigend als beste bij de goedkope e-bikes uit. Hoewel er ook minpuntjes waren was de score een stuk hoger dan die van de andere e-bikes in deze klasse.

Online is de Sparta F8 LTD ver onder de grens van de 2000 euro te koop. Kijk bij de aanbiedingen van Sparta fietsen waar je deze beste e-bike in de goedkoopste klasse extra goedkoop kunt kopen. De online kortingen bedragen vaak honderden euro's.


Stille motor, goede rijeigenschappen

Sterke punten van de Sparta F8 zijn zijn stille motor, zijn plezierige rij-eigenschappen en de goede onderdelen waaruit de e-bike is opgebouwd. De ondersteuning is gelijkmatig, de elektrische fiets beschikt over een Shimano versnellingsnaaf met 8 versnellingen en de fiets is goed afgewerkt.

Natuurlijk is een goedkope e-bike met zo'n lage prijs niet perfect. De accu van de geteste fiets (de 500WH versie) is zowel qua actieradius als oplaadsnelheid teleurstellend en bij steile hellingen presteert de motor matig. Ook is het display niet altijd goed afleesbaar.


Maar deze minpunten voorkomen niet dat deze goedkope elektrische fiets overtuigend testwinnaar is geworden bij de test van e-bikes onder de 2.000 euro.

Deze fietstest is te lezen in de Telegraaf van 20 april 2019.

Zie ook: Meer tips elektrische fietsen
-->