Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , » Elektrische bakfietsen

Elektrische bakfietsen


Geen soort fiets leent zich zo goed voor een elektrische versie als de bakfiets. Een bakfiets wordt immers vaak gebruikt om veel gewicht te verplaatsen, of dat nu kinderen, gereedschap, boodschappen of bagage betreft. Elektrische ondersteuning is dan erg welkom. Daarom is er een groot aanbod aan elektrische bakfietsen.


Goedkope aanbieders van elektrische bakfietsen

Het aanbod aan elektrische bakfietsen begint zelfs het aanbod aan gewone bakfietsen te overtreffen. Bij onderstaande winkels kun je online met zeer hoge korting een elektrische bakfiets kopen.

De kortingen die je online op een elektrische bakfiets krijgt bedragen vaak enkele honderden euro's. Bovendien wordt de fiets meestal gratis thuis afgeleverd.

Bakfiets.nl 3 wielen


Goede merken elektrische bakfietsen

De elektrische bakfiets is een soort fiets die sterk in opkomst is. Bij de bovenstaande aanbiedingen kom je dan ook veel verschillende merken tegen die de elektrische bakfiets in het assortiment hebben opgenomen. Maar vaak ook zijn het in bakfietsen gespecialiseerde merken, zoals Babboe, Bakfiets.nl en Cangoo. Andere fietsmerken die bakfietsen maken zijn Troy, Johnny Loco, Vogue en de e-bike specialist Riese & Muller.

Bij de bovenstaande aanbiedingen vind je al deze elektrische bakfietsen.

Prijzen van elektrische bakfietsen

Aan een goede bakfiets hangt een behoorlijk prijskaartje. Dat heeft als gevolg dat het prijsverschil tussen een "gewone" bakfiets en een elektrische bakfiets procentueel meevalt. De meerprijs verschilt in euro's namelijk niet veel van de meerprijs van een elektrische stadsfiets ten opzichte van een versie zonder motor.

De prijzen van elektrische bakfietsen beginnen al ruim onder de 2000 euro voor een elektrische bakfiets van Troy. Ook Vogue bakfietsen zijn relatief goedkoop. De prijzen van de elektrische bakfietsen van de gespecialiseerde merken liggen een stuk hoger, en kunnen soms wel boven de 4.000 of zelf 5.000 euro uitkomen.

Vogue bakfiets elektrisch

Waar op letten?

Inhoud
Niet alleen de prijs is van belang. Er zijn nog wat andere zaken waar je goed op moet letten als je een elektrische bakfiets koopt. Heel belangrijk is natuurlijk de inhoud van de bak. Wil je er één kindje en wat boodschappen in vervoeren? Dan heb je minder ruimte nodig dan een oppasmoeder die vijf kinderen van school moet halen. En iemand die de elektrische bakfiets wil gebruiken om de post of folders rond te brengen kan volstaan met een kleine bak. Dat scheelt natuurlijk in de kosten.

Accu
Ook op de accu kan vaak bespaard worden. Met een bakfiets worden meestal veel minder kilometers afgelegd dan met een elektrische toerfiets. De actieradius is dan minder belangrijk, al moet je natuurlijk wel vaker opladen als je kiest voor een goedkopere fietsaccu met een lagere actieradius.

Tweewieler of driewieler?
Een duidelijk waarneembaar verschil tussen elektrische bakfietsen is het verschil tussen een tweewieler en een driewieler. Een bakfiets met drie wielen is stabieler. Ook biedt een driewiel-bakfiets meestal meer ruimte. 

Maar ook een tweewieler heeft zijn voordelen. Deze bakfiets heeft een kleinere draaicirkel en neem minder ruimte in, ook op het fietspad. Ook is een bakfiets met twee wielen makkelijker te parkeren en rijdt deze lichter doordat hij minder wrijving op het wegdek heeft.

De tweewieler wordt vaker verkocht dan de driewieler omdat deze voor ouders van 1 of 2 kinderen voldoende ruimte biedt en de minste ruimte in de schuur of garage inneemt. Het rijden met een (lange) bakfiets met twee wielen lijkt lastiger maar verschilt in de praktijk niet veel van het fietsen op een normale fiets.

Bakfiets.nl 2 wielen


En meer
Verder zijn er verschillen op technisch gebied (het aantal versnellingen, het soort rem), maar ook bij voorzieningen. Ga kinderen vervoeren? Let dan op de aanwezigheid van voldoende bankjes in de bak. Breng je post rond met de elektrische bakfiets? Dan is een kap op de inhoud droog te houden erg belangrijk.

Bij de bovenstaande aanbevolen winkels vind je alle informatie en specificaties, en alle goede elektrische bakfietsen met een hoge korting.

Zie ook: Bakfiets tips

Foto bovenaan: FaceMePLS


Onderwerpen:
Elektrische bakfiets kopen, e-bakfiets, goede elektrische bakfietsen.

-->