Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » » Deze fietsen zijn genomineerd als beste fiets van 2019

Deze fietsen zijn genomineerd als beste fiets van 2019

Het jaar is net begonnen, maar de nominaties voor beste fiets van 2019 zijn al bekend gemaakt. De winnaars van de Fiets van het Jaar Verkiezing 2019 wordt op 1 maart tijdens de Bike Motion en E-bike Xperience bekend gemaakt.

Cortina Common fiets


Het gaat daarbij om de beste algemene fiets en stadsfietsen 2019 (3 nominaties), de beste e-bike 2019 (4), de beste speed pedelec 2019 (2), de beste racefiets 2019 (3) en de beste mountainbike 2019 (3 nominaties).


Genomineerde fietsen. Fiets van het jaar 2019

Dit zijn de nominaties voor de beste fietsen van 2019 (in alfabetische volgorde):

Beste algemene fietsen

Gazelle Ultimate S-Line

Beste e-bikes

Cannondale Quick Neo EQ
Cannondale Quick Neo EQ

Beste speed pedelec

Specialized Vado 6.0 speed pedelec
Specialized Vado 6.0

Beste racefiets

  • Cervelo S3 disc Ultega
  • Specialized Venge Pro disc UDi2
  • Trek Madone SLR 6 Disc P1
Cervelo S3 disc Ultega

Beste mountainbike


Trek Procaliber 9.7


Verkiezing fiets van het Jaar 2019

De verkiezing Fiets van het Jaar 2019 is een initiatief van de RAI Vereniging. De verkiezing Fiets van het Jaar wordt dit jaar voor de 32 keer gehouden. De e-bikes doen voor de 9e keer mee, de speed pedelecs voor de 5e keer en de mountainbikes en racefietsen voor de 3e maal.

Een onafhankelijke deskundige jury beoordeelt alle bovenstaande genomineerde fietsen qua specificaties en in de praktijk. De fietsen worden beoordeel op constructie, afwerking, styling, vormgeving en uitrusting van de standaarduitvoering. Verder wordt er gekeken naar veiligheid, innovatie, comfort, rijgedrag, de gebruikte materialen, uitstraling, oorspronkelijkheid en de verhouding tussen de prijs en kwaliteit van de fiets. Uitgangspunt is de geschiktheid voor de doelgroep.

In deze jury zitten expert van de RAI, de ANWB, Bike Motion, Bike Europe, NFTU, het tijdschrift Fiets en een fietsonderzoeker. Bij de sportfietsen hebben de bezoekers van Bike Motion ook een stem.

1 maart 2019 zijn de winnaar van de Verkiezing Fiets van het Jaar 2019 bekend.
Foto bovenaan: Cortina Common
-->