Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , » Giant fietsen. Hier koop je ze voordelig online

Giant fietsen. Hier koop je ze voordelig online

Hier vind je een overzicht van Giant fietsen en aanbiedingen bij de beste winkels waar je een Giant fiets goedkoop kunt kopen.


Giant kun je gerust zien als het enige niet Nederlandse fietsmerk dat in Nederland bij het grote publiek populair is. Maar Giant is dan ook de grootste fietsfabrikant ter wereld. Giant maakt alle soorten fietsen van stadsfietsen en e-bikes tot kinderfietsen, racefietsen, mountainbikes en vouwfietsen. Een deel van deze fietsen wordt in Nederland gemaakt.

De beste winkels voor Giant fietsen

Een Giant fiets kopen is in Nederland niet moeilijk. Fietsenwinkels en fietsenmakers bieden de fietsen aan. Maar meestal betaal je dan wel de volle mep. Bij onderstaande online fietsenwinkel kun je ook Giant fietsen kopen, en de korting kan dan wel vele honderden euro's op een fiets bedragen.


Bij Upway koop je refurbished e-bikes van Giant met een zeer hoge korting en een jaar garantie.

Giant stadsfietsen

Dat een deel van de Giant fietsen in Nederland wordt gemaakt is soms goed te zien. Bijvoorbeeld aan de Triple X stadsfietsen (met voordrager) die een duidelijk Nederlandse vormgeving hebben (zie foto onder). Ook de Giant AnyTour CS fietsen hadden net zo goed bij een Nederlands merk vandaan kunnen komen.

En zo biedt Giant nog meer goede stadsfietsen, zoals de Giant Escape City en de Giant Attend CS.Giant hybride fietsen

Maar het zijn vooral de Giant hybride fietsen (toerfietsen) die populair zijn. Deze Giant fietsen zijn licht, comfortbel, sportief en bieden tijdens het rijden keuze uit vele versnellingen waardoor je ook op lange fietsritten niet bang hoeft te zijn voor tegenwind of lastige klimmetjes.

Hieronder vind je meer informatie en aanbiedingen van deze Giant fietsen, zoals de Giant AnyTour RS en de Giant Attend RS.


Giant racefietsen en mountainbikes

In Nederland staan stadsfietsen en al dan niet elektrische toerfietsen in een hoog aanzien, maar in het buitenland worden veel fietsfabrikanten op hun sportieve fietsen afgerekend. Niet vreemd dus dat een wereld-marktleider als Giant een enorme keuze aan racefietsen, mountainbikes en andere sportfietsen biedt. De keuze uit dit soort fietsen is bij Giant enorm.

Giant kinderfietsen

Tom Dumoulin behaalde zijn grootste successen tot dusver op een Giant fiets, en zijn jongste fans willen dat ook. Geen probleem want Giant maakt ook kinderfietsen, en in de meeste gevallen zijn dat racefietsjes voor kinderen. Het begint met de kleine Giant Animator (met zijwieltjes) en eindigt op het podium van de Tour de France in Parijs.

Giant e-bikes

Giant elektrische fietsen? Die heb je ook in alle modellen. Elektrische versies van de toerfietsen voor recreatieve fietstochten zoals de Giant GrandTour (foto onder), elektrische stadsfietsen zoals een elektrische transportfiets (de Giant Triple X E+) en zelfs elektrische racefietsen en elektrische mountainbikes. Vrijwel alle versies van zijn fietsen levert Giant ook in een e-bike versie.Liv fietsen voor dames

Speciaal voor dames heeft Giant het label Liv in het leven geroepen. Aanvankelijk verkocht Giant onder de naam Liv alleen racefietsen voor dames en mountainbikes voor dames, maar het aanbod aan Liv fietsen is de laatste jaren sterk uitgebreid met toerfietsen, e-bikes en zelfs stadsfietsen. Liv fietsen zijn altijd damesfietsen. Liv fietsen zijn speciaal voor dames ontwikkeld,

Giant en de wielersport

Giant heeft in de wielersport een grote naam opgebouwd. Ze begonnen als fietsenleverancier van het professionele wielerploeg van T-Mobile (met Jan Ulrich winnaar van de Tour de France) en later leverde ze de fietsen voor ONCE en de Rabobank professionals. 

In 2014 werden ze de hoofdsponsor en (vanzelfsprekend) materiaalleverancier van het team Giant-Alpecin, met Tom Dumoulin, en later ook Wilco Kelderman, Michael Matthews en Sam Oomen, om later over te stappen naar het CCC-Giant team met onder andere Greg van Avermaet en Matteo Trentin.

Momenteel heeft Giant bij de heren op wereldniveau geen eigen wielerploeg, wel is er bij de dames de Liv Racing wielerploeg die op het hoogste niveau uitkomt.

Bovenaan vind je de beste winkels om goedkoop een Giant fiets te kopen.

Zie ook:
Giant is de grootste fietsfabrikant ter wereld. Ze maken veel fietsen voor de internationale markt zoals hybride fietsen en e-bikes. Maar ook stadsfietsen, racefietsen, trekking fietsen, kinderfietsen en mountainbikes zijn er in het grote Giant fiets assortiment te vinden. Kijk bij de Giant aanbiedingen bovenaan om een Giant fiets goedkoop online te kopen.

-->