Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , » Giant fietsen. Hier koop je ze voordelig online

Giant fietsen. Hier koop je ze voordelig onlineGiant kun je gerust zien als het enige niet Nederlandse fietsmerk dat in Nederland bij het grote publiek populair is. Maar Giant is dan ook de grootste fietsfabrikant ter wereld. Giant maakt alle soorten fietsen van stadsfietsen en e-bikes tot kinderfietsen, racefietsen, mountainbikes en vouwfietsen. Een deel van deze fietsen wordt in Nederland gemaakt.

De beste winkels voor Giant fietsen

Een Giant fiets kopen is in Nederland niet moeilijk. Fietsenwinkels en fietsenmakers bieden de fietsen aan. Maar meestal betaal je dan wel de volle mep. Bij onderstaande online fietsenwinkel kun je ook Giant fietsen kopen, en de korting kan dan wel vele honderden euro's op een fiets bedragen.


Giant stadsfietsen en toerfietsen

Dat een deel van de Giant fietsen in Nederland wordt gemaakt is soms goed te zien. Bijvoorbeeld aan de Triple X stadsfietsen (met voordrager) die een duidelijk Nederlandse vormgeving hebben (zie foto onder). Ook de Giant AnyTour toerfietsen hadden net zo goed bij een Nederlands merk vandaan kunnen komen.Dat geldt ook voor de Argento en Aspiro toerfietsen. Dat zijn hybrides die zich in het schemergebied tussen een stadsfiets en sportfiets bevinden. Licht, sportief en voorzien van veel versnellingen. Zoals de naam aangeeft is de Giant FastCity een stadsfiets, maar wel één die richting een hybride neigt.

Giant racefietsen en mountainbikes

In Nederland staan stadsfietsen en al dan niet elektrische toerfietsen in een hoog aanzien, maar in het buitenland worden veel fietsfabrikanten op hun sportieve fietsen afgerekend. Niet vreemd dus dat een wereld-marktleider als Giant een enorme keuze aan racefietsen, mountainbikes en andere sportfietsen biedt. De keuze uit dit soort fietsen is bij Giant enorm.

Giant kinderfietsen

Tom Dumoulin behaalde zijn grootste successen tot dusver op een Giant fiets, en zijn jongste fans willen dat ook. Geen probleem want Giant maakt ook kinderfietsen, en in de meeste gevallen zijn dat racefietsjes voor kinderen. Het begint met de kleine Giant Animator (met zijwieltjes) en eindigt op het podium van de Tour de France in Parijs.

Giant e-bikes

Giant elektrische fietsen? Die heb je ook in alle modellen. Elektrische versies van de toerfietsen voor recreatieve fietstochten zoals de Giant GrandTour (foto onder), elektrische stadsfietsen zoals een elektrische transportfiets (de Giant Triple X E+) en zelfs elektrische racefietsen en elektrische mountainbikes. Vrijwel alle versies van zijn fietsen levert Giant ook in een e-bike versie.


Liv fietsen voor dames

Speciaal voor dames heeft Giant het label Liv in het leven geroepen. Aanvankelijk verkocht Giant onder de naam Liv alleen racefietsen voor dames en mountainbikes voor dames, maar het aanbod aan Liv fietsen is de laatste jaren sterk uitgebreid met toerfietsen, e-bikes en zelfs stadsfietsen. Liv fietsen zijn altijd damesfietsen. Liv fietsen zijn speciaal voor dames ontwikkeld,

Giant en de wielersport

Giant heeft in de wielersport een grote naam opgebouwd. Ze begonnen als fietsenleverancier van het professionele wielerploeg van T-Mobile (met Jan Ulrich winnaar van de Tour de France) en later leverde ze de fietsen voor ONCE en de Rabobank professionals. 

In 2014 werden ze de hoofdsponsor en (vanzelfsprekend) materiaalleverancier van het team Giant-Alpecin, met Tom Dumoulin, en later ook Wilco Kelderman, Michael Matthews en Sam Oomen, om later over te stappen naar het CCC-Giant team met onder andere Greg van Avermaet en Matteo Trentin.

Momenteel heeft Giant bij de heren op wereldniveau geen eigen wielerploeg, wel is er bij de dames de Liv Racing wielerploeg die op het hoogste niveau uitkomt.

Wil je ook als een Tom Dumoulin of Greg van Avermaet fietsen, racen of boodschapjes doen? Bovenaan vind je de beste winkels om voordelig een Giant fiets te kopen.


Onderwerpen:

Giant fiets, online goedkope Giant fietsen kopen, aanbiedingen.

-->